Gimo.ro te invata cum sa-ti vinzi rapid locuinta
calendar_month 03 Mar 2014, 00:00
Sub aceasta valoare, proprietarii actuali ar pierde investitiile facute initial, lucru confirmat deja de analistii imobiliari care considera si ei ca piata imobiliara a ajuns intr-un punct de minim posibil, din care singura directie nu mai poate fi decat una de crestere.
Piata de oferte imobiliare ramane totusi una foarte bogata, mai ales ca multi proprietari nu reusesc sa-si vanda locuintele, fie din dorinta de a nu lasa din pret, fie pur si simplu pentru ca nu stiu cum sa faca asta, desi conditiile sunt propice. Orice investitor, fie el incepator sau avansat, poate confirma ca cel mai bun moment pentru investitii e cel in care pretul e la nivelul minim posibil, astfel ca piata ar trebui sa fie destul de activa in ceea ce priveste achizitionarile de locuinte.
Cum se poate vinde rapid o casa?
Gimo.ro, unul dintre site-urile marcante ale pietei de oferte imobiliare, recomanda tuturor celor care doresc sa isi vanda casele sa urmeze o serie de sfaturi menite sa inlesneasca vanzarea:
1) Pretul trebuie stabilit si in functie de tendintele imobiliare din ultimele sase luni. Daca pretul de achizitie a scazut la majoritatea proprietatilor, atunci poate ca scaderea pretului stabilit initial ar fi o idee buna pentru a atrage mai multi potentiali cumparatori.
2) Este necesar ca locuinta sa aiba parte de o evaluare corecta, in urma careia sa se stabileasca un pret apropiat de cel al zonei. Multi dintre cei care isi supraevalueaza casele se chinuie de ani de zile sa gaseasca cumparatori, fara sanse reale de izbanda. Si cumparatorii s-au desteptat vis-a-vis de tranzactiile imobiliare si cu siguranta nu mai sunt dispusi sa-si dea banii prea usor;
3) Se recomanda colaborarea cu un agent imobiliar profesionist, care sa aiba o experienta de cativa ani in domeniu si care chiar sa se implice in gasirea clientilor. Consilierea de specialitate e deseori factorul-cheie care contribuie intr-o proportie covarsitoare la vanzarea locuintelor.
4) Evaluarea corecta a cheltuielilor lunare, atat in timpul sezonului cald, cat si in timpul sezonului rece, este de asemenea necesara, mai ales in discutiile cu potentialii clienti. Eventual, pentru credibilitate, se poate vorbi de costuri aducand facturile curente in fata.
5) Vanzatorii trebuie sa inteleaga ca nu isi vand strict casa, ci si avantajul de a locui in casa respectiva. Asta inseamna ca in discutiile cu potentialii cumparatori ei trebuie sa scoata in evidenta toate avantajele locuintei, dar si pe cele ale zonei.
6) Vanzatorii trebuie sa inteleaga si modul de gandire al cumparatorilor. De exemplu, existenta unor pete verzui de mucegai si a urmelor de igrasie reprezinta 2 semnale de alarma in ochii cumparatorilor, care cu siguranta vor dori sa scada cu mult pretul cerut tocmai pe seama respectivelor defecte. In schimb, o casa bine ingrijita e mult mai bine vazuta de potentialii cumparatori, motiv pentru care orice proprietar are de ales in a isi repara casa inainte de a o scoate la vanzare sau a lasa serios din pret.
7) In tranzactiile imobiliare totul poate fi negociat, de la comisionul agentului imobiliar si pana la pretul pentru eventualele piese de mobilier din locuinta. Cumparatorii tind sa negocieze un pret cu mult mai mic fata de cel cerut de vanzatori, asa ca cei din urma trebuie sa stie cand sa lase din pret si cand nu.
Noutati




