Google translate: cat de mult te ajuta?

Publicat: 31 Oct 2012 00:00

Google Traducere este un serviciu de traducere gratuit care ofera traduceri imediate intre 64 de limbi diferite. Poate traduce cuvinte, propozitii si pagini web intre orice combinatie de limbi dintre cele acceptate.

Cum functioneaza?

Cand Google Traducere genereaza o traducere, cauta modele in sute de milioane de documente pentru a determina cea mai adecvata traducere pentru dvs. Detectand modele in documente care au fost deja traduse de traducatori reali, Google Traducere poate presupune in mod inteligent care ar fi traducerea corecta.

Acest proces de cautare a modelelor in volume mari de text este numit "traducere automata statistica". Din moment ce traducerile sunt generate de computere, nu toate traducerile vor fi perfecte.

Cu cat Google Traducere poate analiza mai multe documente traduse de traducatori reali intr-o anumita limba, cu atat mai buna va fi calitatea traducerii. Acesta este motivul pentru care gradul de corectitudine al traducerilor va varia uneori de la o limba la alta.

Ce limbi accepta Google Traducere?

Google Traducere accepta in prezent 64 de limbi:

Afrikaans Albaneza Araba Bielorusa Bulgara Catalana
Chineza (simplificata) Chineza (traditionala) Croata Ceha
Daneza Olandeza Engleza Estona Esperanto Filipineza
Finlandeza Franceza Galitiana Germana Greaca Ebraica
Hindi Maghiara Islandeza Indoneziana Irlandeza Italiana
Japoneza Coreeana Letona Lituaniana Macedoneana Malaeza
Malteza Norvegiana Persana Poloneza Portugheza Romana
Rusa Sarba Slovaca Slovena Spaniola Swahili Suedeza
Thailandeza Turca Ucraineana Vietnameza Galeza Idis

Limbile curente aflate in stadiul alfa sunt:

Armeana
Azera
Basca
Georgiana
Gujarati
Creola Haitiana
Kannada
Latina
Tamila
Telugu
Urdu

Google Traducere testeaza alte limbi, numite "limbi alfa", pentru care calitatea traducerii poate fi mai putin precisa decat in cazul limbilor acceptate in mod obisnuit. Depunem permanent eforturi pentru a accepta si alte limbi, pe care le vom introduce imediat ce traducerea automata se va ridica la standardele noastre.Ce pot face pentru a imbunatati calitatea traducerii?

Daca gasiti o traducere care nu vi se pare corecta, de multe ori Google Traducere va avea rezultate alternative disponibile. Pentru a le afisa, este suficient sa faceti clic pe expresia respectiva. Cand faceti clic pe o traducere alternativa mai buna, Google Traducere va invata din feedbackul oferit de dvs. si va continua sa isi imbunatateasca performanta, in timp.

De asemenea, puteti contribui la imbunatatirea calitatii traducerilor utilizand Translator Toolkit pentru a traduce sau incarcand memoriile dvs. de traducere in Translator Toolkit.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti virgin/a?

Teste Online

Logica Informatica

Testul contine diverse intrebari, care combina matematica cu informatica

mai multe »