Teze Nationale Sesiune speciala: Varianta de subiect 5 la teza la Limba romana - Sem II
calendar_month 28 Mai 2009, 00:00
Cei aproximativ 25.000 de elevi care sustin, joi, teza nationala la Limba romana din sesiunea speciala au de rezolvat varianta de subiect cu numarul 5.

Aceasta este ultima sansa pentru elevii de clasa a VIII-a de a-si incheia situatia scolara la invatatura si implicit, de a se inscrie la admiterea in liceu, in acesta vara.

La aceasta sesiune speciala pot participa elevii care au absentat in sesiunile principale din cele doua semestre sau in sesiunea speciala din semestrul I.

Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile a fost programata la ora 9.30, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare.

In intervalul orar imediat urmator centrele de comunicare vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30.

Durata fiecarei teze nationale este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Contestatia, semnata de elev si de parinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar si se posteaza dupa desfasurarea probei.

Calendarul pentru perioada speciala de teze nationale 2009 - Semestrul al II - lea:
- 28 mai 2009 - Limba si literatura romana
- 2 iunie 2009 - Matematica
- 4 iunie 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)

Vezi si:
Rezultate Teze Nationale 2009 - Semestrul II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009