Teze Nationale 2009: Varianta 10 la Proba de Limba Materna - Semestrul II
calendar_month 29 Apr 2009, 00:00
VEZI VARIANTA 10 LIMBA MATERNA AICI

Varianta cu numarul 10 la teza nationala la limba materna a fost extrasa si constituie subiect de examen pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Peste 23.000 de elevi apartinand minoritatilor nationale (11.000 de elevi de clasa a VII-a si 12.000 de clasa a VIII-a) au de rezolvat miercuri teza nationala la limba materna din semestrul al doilea.

Tezele vor fi sustinute in functie de optiunea fiecaruia la limbile maghiara, sarba, slovaca, germana si ucraineana.

Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile a fost programata la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.

In intervalul orar imediat urmator, cele 275 de centre de comunicare din judetele in care se va desfasura proba (18) vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Contestatia, semnata de elev si de parinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar si se posteaza pe Internet, dupa desfasurarea probei.

In aceasta prima sesiune din semestrul al II-lea, se vor mai sustine teze cu subiect unic, dupa un program comun pentru clasele a VII-a si a VIII-a, in urmatoarele zile:
5 mai - limba si literatura romana
13 mai - matematica
21 mai - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

VEZI VARIANTA 10 LIMBA MATERNA AICI

Vezi si:
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009

Sondaj

Tezele cu subiect unic vi se par o metoda eficienta de testare si evaluare a elevilor?