calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Teze Nationale 2009: Subiectul gresit la Istorie a ajuns corect in salile de examen

Teze Nationale 2009: Subiectul gresit la Istorie a ajuns corect in salile de examen

calendar_month 21 Mai 2009, 00:00
VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

La teza cu subiect unic din semestrul al II-lea la disciplina Istorie, clasa a VIII-a, subiectul II contine urmatorul text:

"In vara anului 1917, romanii au desfasurat un atac la Marasti si doua lupte de aparare la Marasesti si la Oituz, in Moldova.
La 11 iulie 1917, a inceput Batalia de la Marasti, prin atacul desfasurat de Armata 2 romana impotriva trupelor germane si austro-ungare. Dupa o saptamana, Armata 1 romana comandata de generalul Al. Averescu si ajutata si de trupe rusesti a obtinut victoria, cucerind 30 de localitati din zona. Dezorganizarea armatei ruse si decizia Puterilor Centrale de a scoate Romania din razboi, au obligat armatele romane sa inceapa lupta de aparare. In 24 iulie 1917, a inceput atacul armatelor germane la Marasesti. In Batalia de la Marasesti, generalul E. Grigorescu a comandat Armata 1 romana. Aceasta si trupe rusesti au obtinut o stralucita victorie. Timp de 14 zile, romanii si rusii luptasera impotriva unor armate foarte puternice, dar atacul german a fost oprit. Astfel, si planurile Puterilor Centrale s-au spulberat. in acelasi timp cu Batalia de la Marasesti s-a desfasurat si Batalia de la Oituz. in 9 august 1917, la Oituz, romanii impreuna cu rusii au blocat inaintarea armatelor Puterilor Centrale.” (despre luptele din Romania in 1917)

In fraza "Dupa o saptamana, Armata 1 romana comandata de generalul Al. Averescu si ajutata si de trupe rusesti a obtinut victoria, cucerind 30 de localitati din zona", inadvertenta consta in faptul ca in loc de Armata 2 apare Armata 1.

Precizam ca inadvertenta a fost identificata anterior inceperii probei scrise, motiv pentru care CNCEIP a transmis o erata, la ora 11:27 AM, catre toate Inspectoratele Scolare Judetene/ al Municipiului Bucuresti.

Inadvertenta nu a afectat desfasurarea tezei deoarece erata a fost comunicata inainte de inceperea probei scrise iar subiectele s-au transmis corect la clasa.

Sursa: Biroul de Presa al MECI

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

Vezi si:
Rezultate Teze Nationale 2009 - Semestrul II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009


 
Sondaj
Cum planuiesti sa iti petreci vacanta intersemestriala?