Teze Nationale 2009: Subiectul gresit la Istorie a ajuns corect in salile de examen

Publicat: 21 Mai 2009 00:00

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

La teza cu subiect unic din semestrul al II-lea la disciplina Istorie, clasa a VIII-a, subiectul II contine urmatorul text:

"In vara anului 1917, romanii  au desfasurat un atac la Marasti si doua lupte de aparare la Marasesti si la Oituz, in Moldova.
La 11 iulie 1917, a inceput Batalia de la Marasti, prin atacul desfasurat de Armata 2 romana impotriva trupelor germane si austro-ungare. Dupa o saptamana, Armata 1 romana comandata de generalul Al. Averescu si ajutata si de trupe rusesti a obtinut victoria, cucerind 30 de localitati din zona. Dezorganizarea armatei ruse si decizia Puterilor Centrale de a scoate Romania din razboi, au obligat armatele romane sa inceapa lupta de  aparare. In 24 iulie 1917, a inceput atacul armatelor germane la Marasesti. In Batalia de la Marasesti, generalul E. Grigorescu a comandat Armata 1 romana. Aceasta si trupe rusesti au obtinut o stralucita victorie. Timp de 14 zile, romanii si rusii luptasera impotriva unor armate foarte puternice, dar atacul german a fost oprit. Astfel, si planurile Puterilor Centrale s-au spulberat. in acelasi timp cu Batalia de la Marasesti s-a desfasurat si Batalia de la Oituz. in 9 august 1917, la Oituz,  romanii impreuna cu rusii au blocat inaintarea armatelor Puterilor Centrale.” (despre luptele din Romania in 1917)

In fraza "Dupa o saptamana, Armata 1 romana comandata de generalul Al. Averescu si ajutata si de trupe rusesti a obtinut victoria, cucerind 30 de localitati din zona", inadvertenta consta in faptul ca in loc de Armata 2 apare Armata 1.

Precizam ca inadvertenta a fost identificata anterior inceperii probei scrise, motiv pentru care CNCEIP a transmis o erata, la ora 11:27 AM, catre toate Inspectoratele Scolare Judetene/ al Municipiului Bucuresti.

Inadvertenta nu a afectat desfasurarea tezei deoarece erata a fost comunicata inainte de inceperea probei scrise iar subiectele s-au transmis corect la clasa.

Sursa: Biroul de Presa al MECI

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

Vezi si:
Rezultate Teze Nationale 2009 - Semestrul II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu din 2010?

Teste Online

test de mate cls a VI-a

Poate fi si usor si greu.

mai multe »