calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Teze Nationale 2009 Sesiune speciala: 10 februarie - Teza unica la Limba Materna

Teze Nationale 2009 Sesiune speciala: 10 februarie - Teza unica la Limba Materna

calendar_month 05 Feb 2009, 00:00
Potrivit calendarului de organizare si desfasurare a tezelor nationale, marti, 10 februarie 2009, elevii claselor a VII-a si a VIII-a care au absentat sau nu au promovat tezele nationale din prima sesiune vor sustine teza la Limba si literatura materna.

Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile este programata la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare.

In intervalul orar imediat urmator centrele de comunicare vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30.

Durata fiecarei teze nationale este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Evaluarea in sesiunile de teze nationale din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Durata activitatii de evaluare este de maximum 3 zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult 4 zile.

Contestatia, semnata de elev si de parinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar si se posteaza dupa desfasurarea probei.

Calendarul pentru perioada speciala de teze nationale:
- 10 februarie 2009 - Limba si literatura materna
- 12 februarie 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 17 februarie 2009 - Limba si literatura romana
- 19 februarie 2009 - Matematica

Vezi si:
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Calendar
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte Teze nationale 2009|
Teze Nationale 2009 - Ghid util


 
Sondaj
Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?