calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Teze Nationale 2009: Precizari greseala Subiect Limba Romana - Clasa a 8 - a

Teze Nationale 2009: Precizari greseala Subiect Limba Romana - Clasa a 8 - a

calendar_month 08 Mai 2009, 00:00
VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 9 - LIMBA ROMANA

Dupa ce inca odata s-a demonstrat ca sistemul educational romanesc se mai confrunta cu hibe de organizare, Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar face astazi precizari privind subiectul de limba si literatura romana din cadrul tezelor nationale semestrul al - II - lea.

Asadar:
- Textul, selectat dintr-o editie adresata elevilor, a fost folosit pentru nivelul mediu al elevilor de clasa a VIII-a, cu scopul de a verifica exprimarea unei opinii proprii cu privire la semnificatiile unui text dat la prima vedere sau la mesajul identificat in acesta.
- In baremul de rezolvare si de notare a subiectului, la acest punct apare precizarea expresa: se puncteaza exprimarea oricarei opinii motivate, prin raportare la textul dat, asa cum a fost perceput de fiecare elev in parte.
- Facem precizarea ca, in conformitate cu obiectivele evaluarii, respectivul text putea fi prelucrat, modificat, adaptat etc., in functie de cerintele adresate elevului. Prin urmare, nu s-a urmarit evaluarea textului caragialian, in intregul sau.
- In concluzie, fragmentul utilizat ca suport, in forma în care a fost comunicat elevilor, nu a afectat rezolvarea cerintelor, iar elevii nu vor fi depunctati pentru opiniile motivate pe care si le-au exprimat in lucrarea pe care au elaborat-o.

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 9 - LIMBA ROMANA

Vezi si:
Teza cu subiect unic pe semestrul al II-lea Matematica -Model 2009 - Clasa a VII-a.
Teza cu subiect unic - Matematica - Model semestrul II - Clasa VIII - 2009
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009


 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?