Teze Nationale 2009: Greseala si la teza de istorie

Publicat: 21 Mai 2009 00:00

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

Unul dintre subiectele pe care le-au primit elevii care au sustinut joi teza unica la istorie continea o greseala, pe care insa reprezentantii Ministerului Educatiei au sesizat-o in ultimul moment, luand toate masurile ca elevii sa nu fie prejudiciati.

Este vorba despre subiectul doi din cele trei pe care elevii le aveau de rezolvat, enuntul referindu-se la bataliile purtate la Marasti, Marasesti si Oituz, informeaza Antena 3.

Astfel, doua din cele cinci cerinte ar fi putut fi viciate deoarece ele se refereau de fapt la Armata II a Romaniei, desi pe foaie aparea scris Armata I, creand o mare confuzie in mintea copiilor.

Se pare insa ca cineva din minister a sesizat aceasta neconcordanta, asa ca s-a incercat remedierea ei prin tiparirea pe foi separate a subiectului corectat, foi care au fost inmanate tuturor copiilor la intrarea in sala.

Chiar daca greseala a fost doar de tehnoredactare, asa dupa cum sustin reprezentantii Centrului National de Evaluare care au redactat subiectele, responsabilii ar trebui sa fie trasi la raspundere, in conditiile in care nu a fost singura greseala inregistrata la sustinerea tezelor cu subiect unic in acest an.

La prima proba din acest an, sustinuta pe 7 mai la limba romana, numele celor doua personaje Nita Ghitescu si Ghita Nitescu, cei doi candidati din schita "Triumful talentului" de Ion Luca Caragiale, au fost scrise gresit. In textul care trebuia comentat la prima vedere, in varianta cu numarul 9 la proba de Limba si literatura romana, cele doua nume au fost incurcate, textul fiind diferit de cel original.

VEZI AICI SUBIECTE SI BAREME VARIANTA 5 ISTORIE/GEOGRAFIE - CLASA A 8 - A SEM II

Sursa: Ziare.com

Vezi si:
Rezultate Teze Nationale 2009 - Semestrul II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ti-ai fi dorit ca Iepurasul sa iti aduca o vacanta de Paste mai lunga?

Teste Online

Test -zoologie

Un test din zoologie

mai multe »