calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Teze Nationale 2009: 400.000 de elevi sustin teza nationala la Limba romana

Teze Nationale 2009: 400.000 de elevi sustin teza nationala la Limba romana

calendar_month 07 Mai 2009, 00:00
Peste 400.000 de elevi din clasele a VII - a si a VIII - a sustin, joi, teza nationala la Limba si literatura romana, dupa ce cele patru federatii din invatamant au semnat, miercuri, acordul cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in care se prevede si suspendarea grevei anuntate.

Teza va fi sustinuta cu intarziere de doua zile, examenul fiind amanat din 5 mai, din cauza protestelor cadrelor didactice.

Subiectele pentru teza vor fi extrase, la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare.

Elevii vor incepe rezolvarea subiectelor la ora 12.00, dupa multiplicarea variantei extrase din cele zece posibile, si vor avea la dispozitie doua ore.

Fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, unul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala) si un altul, profesor evaluator din centrul de evaluare, din afara unitatii de invatamant de la care provine teza.

Durata evaluarii este de maximum trei zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult patru zile.

Contestatia, semnata de elev si de parintele sau tutorele legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar si se posteaza pe site-ul Ministerului Educatiei, dupa desfasurarea probei.

Prima sesiune din semestrul doi a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a continua cu urmatoarele teze nationale:
- 13 mai 2009 - Teza nationala la Matematica
- 21 mai 2009 - Proba la alegere, dintre Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

Vezi si:
Teza cu subiect unic - Limba Romana - Model 2 - semestrul II - Clasa VIII - 2009
Teza cu subiect unic - Limba Romana - Model semestrul II - Clasa VIII - 2009
Teza cu subiect unic - Limba Romana - Model semestrul II - 2009
Teza cu subiect unic 2009 - Simulare Clasa a 7-a - Sem II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009


 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?