calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Subiectele tezei nationale la Romana - Extrase mai devreme

Subiectele tezei nationale la Romana - Extrase mai devreme

calendar_month 28 Mai 2009, 00:00
Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat ieri ca varianta de subiect pentru teza unica la limba si literatura romana la sesiunea speciala pe semestrul al II-lea va fi extrasa joi, 28 mai 2009, cu o jumatate de ora mai devreme.

"Extragerea variantei de subiect [...] va fi devansata cu o jumatate de ora (9.30 in loc de 10.00), din ratiuni de optimizare a procedurilor derulate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP). Devansarea nu va afecta ora de incepere a tezei care ramane aceeasi (12.00)", a declarat ministerul educatiei in comunicatul dat miercuri.

In timpul sesiunii normale a tezelor unice din semestrul doi anul curent, au avut loc trei incidente, respectiv amanarea probei de limba romana cu doua zile datorita amenintarilor cu greva ale profesorilor, greseala strecurata in cazul aceluiasi examen , iar la ultima proba pentru elevii claselor a VIII-a, istorie / geografie, a existat un subiect eronat.

Proba la limba romana se va desfasura joi, 28 mai 2009, la matematica examenul va fi pe 2 iunie, iar la proba de istorie / geografie pentru elevii claselor a VIII-a va fi 4 iunie.

Notele obtinute la teza cu subiect unic urmand sa aiba o pondere ridicata in media de admitere la liceu. Conform declaratiilor date de Ministerul educatiei media de admitere la liceu va fi alcatuita din media generala a notelor obtinute la tezele nationale(acestea avand o pondere de 50 % din nota finala) si de media generala de absolvire a claselor V-VIII(o pondere tot de 50%).

Vezi si:
Rezultate Teze Nationale 2009 - Semestrul II
Teste Teze Nationale/ Teze cu Subiect unic 2009
Teze nationale 2009 - Metodologie
Teze nationale 2009 - Programe
Subiecte si Bareme Teze Nationale 2008 - 2009


 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?