Cum sa iei nota 10 la examen
calendar_month 28 Apr 2009, 00:00
In urmatoarele saptamani, scolarii vor trece prin febra examenelor nationale, iar daca vor sa obtina o nota mare trebuie sa tina cont de sfaturile psihopedagogilor.

Acestia le recomanda elevilor, ca pe langa o alimentatie echilibrata si somn inainte de miezul noptii, sa citeasca la doua materii pe zi si sa nu invete notiuni noi in ultimul moment, informeaza Adevarul.

Potrivit directorului centrului de Resurse Umane si Asistenta Educationala din Bucuresti, Aura Stanculescu, sesiunile de lucru intensiv, de aproximativ doua ore, trebuie sa fie alternate cu pauze de 30 de minute.

Parintii trebuie sa fie alaturi de copii, dar fara sa le ceara sa ia o nota mai mare decat performantele dovedite de acestia pana in prezent.

Totodata, parintii nu au voie sa le promita copiilor diverse lucruri pentru obtinerea unei anumite note, pentru ca ii pot stresa si dezechilibra emotional.

Alimentatia celor care sustin examene va fi una echilibrata, bogata in fructe si legume si este esential ca elevii sa nu piarda somnul dintre orele 22.00 si 00.00, deoarece, in acest interval, creierul se odihneste cel mai bine.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
Teze nationale 2009 - noutati
Teste teze nationale / teze cu subiect unic


Sondaj

Vi se pare corecta admiterea la liceu pe baza tezelor cu subiect unic?