calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Antreneaza-ti memoria pentru examen

Antreneaza-ti memoria pentru examen

calendar_month 06 Mai 2009, 00:00
Perioada examenelor este una stresanta pentru toata lumea: elevi, profesori sau parinti. Memoria este esentiala pentru un succes garantat in cazul testarilor, fie ele scrise sau orale.

Pentru a-ti imbunatati memoria este nevoie de o perioada indelungata de timp. Cu toate acestea, exista sperante si pentru cei care vor sa incerce, pe ultima suta de metrii, sa-si imbunatateasca memoria.

Specialistii considera ca alimentatia este elementara in dezvoltarea memoriei si ca lecitina nu este facatoare de minuni.

In privinta cafelei, oamenii de stiinta sunt sceptici considerand ca aceasta poate fi considerata un energizant de moment, dupa reducerea efectului aceasta reusind sa dea o stare de moleseala.

Alimentati recomandata in timpul examenelor este una usoara, formata din cat mai multe fructe si legume. Produsele de patisserie, in special cele din aluat, trebuioe evitate pentru ca ingreuneaza digestia.

Lichidele sunt nelipsite intr-o alimentatie buna. Sunt recomandati 1,5 – 2 litri / zi.
Agitatia din seara dinaintea examenului poate fi eliminata prin consumul de carbohidrati: paste, paine, orez, etc sau o cana de lapte cald.

In ziua examenului este bine sa mancati proteine sau fibre, o salata de fructe sau o banana.

vezi si:
Cum sa iei nota 10 la examen


 
Sondaj
Sunteti la curent cu evolutia scolara a copilului dumneavoastra?