calificativ.ro  »  Examene  »  Evaluarea nationala  »  Vezi subiectele de rezerva de la Evaluarea Nationala

Vezi subiectele de rezerva de la Evaluarea Nationala

calendar_month 21 Iun 2011, 00:00
Luni, absolventii clasei a VIII-a au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana. A fost extrasa varianta 7. Varianta 1 a fost aleasa ca varianta de rezerva.

Varianta 7 continea doua subiecte. Elevii au primit la primul subiect un fragment din basmul "Rodul tainic" de Ioan Slavici si li se cerea ca pe baza textului sa raspunda la intrebari si sa argumenteze in cateva randuri ca textul citat este un basm.

Subiectul al doilea continea un fragment din "Enciclopedia lumii vii" de Tudor Opris. Elevii trebuiau sa raspunda unor cerinte legate de stilistica si morfologie, ca apoi sa redacteze o compunere in care sa descrie un tablou impresionant din natura.

Vezi varianta 7 aici, precum si baremul de corectare si notare.

A fost extrasa si varianta de rezerva pentru Evaluarea Nationala, proba scrisa la limba si literatura romana. Varianta 1, ce continea subiectele de rezerva, le cerea elevilor sa demonstreze ca textul prezentat la primul punct apartine speciei literare fabula. Al doilea subiect continea un fragment dintr-un articol intitulat "Mediul inconjurator online!". Pe baza acestuia, elevii trebuiau sa explice titlul si unele structuri.

Vezi aici ce ti-ar fi picat la examen. 
Sondaj
Crezi ca admiterea la liceu pe baza mediei notelor de la tezele cu subiect unic este corecta?