Ministerul Educatiei Nationale face noi precizari privind subiectele de la Evaluarea Nationala

Publicat: 01 Iul 2014 00:00

In urma plangerilor elevilor si parintilor absolventilor de clasa a VIII-a care au sustinut probele de Evaluare Nationala in luna iunie 2014, MEN a facut cateva precizari privind elaborarea subiectelor la Limba si literatura romana pe care acestia le-au primit la examenul scris.

Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca subiectele la proba de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, sesiunea iunie 2014, au fost realizate in concordanta cu programa scolara parcursa de elevi si cu prevederile metodologieide examen. De asemenea, subiectele au avut un nivel de abordare mediu, asa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obtinut medii peste 5 (73,1%). In plus, pe langa pregatirea constanta de la clasa, sustinuta de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de subiecte similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului, in sectiunea "Subiecte".

Prin simularile nationale, la care au participat toti elevii de clasa a VIII-a, MEN a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu situatia de examen. 

Ca o mentiune speciala, subliniem ca in baremul pe care il gasiti anexat, este precizat inca de la inceput: "Se puncteaza oricare alte formulari/ modalitati de rezolvare corecta a cerintelor". Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor sa puncteze elevii pentru orice descriere corecta, in tema, a subiectelor tratate.

Baremul de corectare pentru proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale au fost publicate de Ministerul Educatiei Nationale, pe site-ul oficial al acestuia.

Sursa foto: bzc.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?

Teste Online

Test la matematica-algebra

Un test usor la matematica

mai multe »