calificativ.ro  »  Examene  »  Evaluarea nationala  »  MEN ia in calcul varianta sa le ofere elevilor care nu vor promova examenul de Evaluare Nationala sansa de a urma o scoala profesionala

MEN ia in calcul varianta sa le ofere elevilor care nu vor promova examenul de Evaluare Nationala sansa de a urma o scoala profesionala

calendar_month 26 Iun 2014, 00:00
Dupa ce cadrele didactice au inceput corectarea lucrarilor la Limba si literatura romana de la Evaluarea Nationala, s-a pus problema ca elevilor care nu promoveaza acest examen sa li se ofere sansa de a urma o scoala profesionala.

"In discutiile avute cu Ministerul Educatiei Nationale, anterior etapelor de promovare si inscriere la scoala profesionala, mesajul a fost acela ca ne dorim ca elevii de scoala profesionala sa fie cu rezultate bune si medii obtinute in gimnaziu. Pentru ca nu putem vorbi de specialisti si absolventi competenti in meserie fara insusirea notiunilor de baza in gimnaziu - comunicare in limba romana si moderna, matematica, fizica", a argumentat Gabriela Neagu, inspector scolar de specialitate invatamant profesional si tehnic.

Directorul Liceului Tehnologic "C. A. Rosetti", Elvira Nica, sustine, la randul sau, aceasta initiativa, spunand ca "parintii ar trebui sa-si cunoasca mai bine copiii si sa tina cont de abilitatile si inclinatiile catre calificarile oferite de scolile profesionale". Aceasta a mai mentionat si ca "aceasta forma de invatamant nu trebuie inteleasa ca o alternativa pentru elevii cu note mici".

Claudiu Revnic, director al Liceului Teoretic "Mihail Kogalniceanu", este de parere ca reorientarea elevilor care nu promoveaza Evaluarea Nationala nu poate fi decat benefica pentru acestia.

Sursa foto: enational.ro
 
Sondaj
Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?