Evaluare Nationala 2014: elevii de clasa a II-a au sustinut luni examenul de limba romana

Publicat: 03 Iun 2014 00:00

Elevii de clasa a II-a au sustinut luni, 2 iunie,examenul de Evaluare Nationala 2014. Micutii au avut doua probe incadrul acestui examen: testul de citire si testul scris.


In cadrul probei orale, cei peste 200.000 de copii declasa a II-a care au sustinut examenul au fost nevoiti sa lecturezeun text la prima vedere si sa raspunda la cateva intrebari. Probascrisa a avut un singur subiect, pe baza caruia elevii trebuiau saformuleze doua texte distincte.


In cadrul probei scrise, profesorii au formulat douaseturi de subiecte pentru elevii examninati, astfel incat acestia sanu fie tentati sa comunice intre ei pe baza subiectelor date.Examenul scris a durat 25 de minute, la fel ca si cel oral, iar intrecele doua micutii au avut o binemeritata pauza de 10 minute.


Evaluatorii au pus accent pe acuratetea lecturii celormici, dar si pe formularea pe care acestia o folosesc pentru acomunica, mai ales ca unele subiecte faceau referire la formulele depolitete pe care acestia ar trebui sa le foloseasca.


Astazi a avut loc Evaluarea Nationala 2014 pentru limbamaterna, iar miercuri va avea loc, in cadrul aceluiasi program deexaminare, proba de matematica pentru micutii de clasa a II-a.


Sursa foto: ziuanews.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?

Teste Online

Test Logica

Este usor testul

mai multe »