Elevii claselor a VIII-a care se pregatesc pentru admiterea la liceu vor avea ultimele cursuri vineri

Publicat: 10 Iun 2014 00:00

Elevii de clasa a VIII-a care urmeaza sa participe la Evaluarea Nationala vor sustine vineri, 13 iulie, ultimele cursuri. Testarile propriu-zise vor incepe pe 23 iunie, iar inscrierile pentru a participa la acestea are loc in intervalul 16-18 iunie.

Rezultatul acestor testari conteaza in proportie de 75% pentru alegerea liceului pe care il vor urma elevii, restul de 25% fiind reprezentat de mediile generale ale acestora de-a lungul claselor V-VIII.

Evaluarea nationala va incepe pe 23 iunie

Primul examen va fi cel de Limba si literatura romana si va avea loc pe 23 iunie, conform ordinului privind organizarea evaluarii nationale pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a. Toate examenele vor beneficia de supraveghere video, la fel ca in anul precedent, camerele video urmand sa fie montate atat in salile de evaluare, cat si in cele in care se descarca subiectele. Rezultatele finale ale evaluarii nationale vor fi afisate pe 1 iulie 2014.

In urma rezultatelor obtinute la simularile pentru aceste examene, Ministerul Educatiei a decis publicarea a 5 modele de teste suplimentare pentru ca elevii sa fie mai bine pregatiti. Aceasta decizie a fost luata si datorita solicitarilor parintilor, elevilor si ale cadrelor didactice.

Programul Evaluarii nationale

Ultimele cursuri vor avea loc pe 13 iunie, urmand ca in intervalul 16-18 iunie elevii sa se inscrie pentru a participa la Evaluarea nationala. Pe 23 iunie va avea loc proba la Limba si literatura romana, urmata de proba la Limba si literatura materna, pe 24 iunie. Proba la matematica va avea loc pe 25 iunie. Rezultatele vor fi afisate pe 27 iunie, iar contestatiile vor putea fi depuse doar in aceasta zi, urmand ca pe data de 1 iulie sa fie publicate rezultatele finale.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?

Teste Online

Test matematica clasa a VII-a

Un test la matematica pentru clasa a 7a, sem 1

mai multe »