Cum au fost subiectele la Limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale

Publicat: 23 Iun 2014 00:00

Proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale a avut loc astazi, 23 iunie, intre orele 9:00 - 11:00. 

Parerea privind gradul de dificultate al subiectelor au fost impartite. Profesorii, de exemplu, sunt de parere ca acestea au fost mai dificile decat cele de la simulare, in timp ce elevii considera ca nimeni nu ar fi trebuit sa intampine dificultati in rezolvarea lor.

"Gradul de dificultate a fost un pic mai mare in special la prima compunere. De altfel, si subiectul in sine a fost mai greu in comparatie cu subiectul de anul trecut de la literatura. Sunt subiecte care pot fi rezolvate daca ai invatat tot anul, sunt mai dificile ca la simulare, dar nu sunt inabordabile. De asemenea, ultima compunere are o tema mai matura decat compunerea de anul trecut", a declarat Mihaela Apetrei, profesor de Limba si literatura romana.

"Daca nu iau cinci, inseamna ca sunt un bou. As fi prea prost sa nu trec, a fost mai usor ca la simulare, dar mi-e frica la mate", s-a destainuit Raul, elev al Scolii Gimnaziale Nr. 5 din Bucuresti, reporterilor de la Adevarul. "S-ar fi putut copia, dar ce sa copiezi?", se intreba, retoric, un alt elev.

Maine va avea loc proba pentru Limba si literatura materna, iar miercuri, 25 iunie, proba la Matematica. Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale vor fi afisate pe 1 iunie.

Iata cum au aratat subiectele la acest examen, potrivit Adevarul:

Sursa foto: portalinvatamant.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca profesorii poarta vina pentru starea precara a invatamantului?

Teste Online

Test despre Michael Jackson

Este un test despre Michael Jackson, daca vei lua nota mai mica de 5 inseamna ca nu stii aproape nimic despre el.

mai multe »