Cele mai haioase perle de la proba de Limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale

Publicat: 24 Iun 2014 00:00

Profesorii s-au amuzat, si in acest an, pe seama perlelor pe care le-au scris elevii absolventi ai clasei a VIII-a la proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale.

Cum unul dintre subiecte era identificarea mesajului din poezia "Randuri pentru Anul Nou", scrisa de Ion Minulescu, elevii au intampinat dificultati in descifrarea acestuia. "Poemul are un mesaj frumos, nu am ce sa spun, jos palaria, dar nu prea stiu ce vrea el sa zica, comunica cu un element al naturii, cred", a consemnat un elev. "Poezia este prea trista si are sentimente de tristete, iar tristetea este dureroasa, e deprimant sa fii asa, dar e ok ca poti comunica cu acest An nou care vine odata pe an si e prea tare ca-ti aduce mancare si distractie, dar el a uitat sa precizeze asta", a mai scris un altul. "Titlul este socant si sukar. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu", a scris un alt elev, in timp ce altul a considerat ca "poetul isi exprima indirect sentimentele, prin intermediul Anului Nou". N-au lipsit nici criticile la adresa poetului; un elev a scris in lucrarea sa ca "Minulescu este un bolnav, suferea si comunica cu obiectele".

Nici la gramatica nu s-au descurcat grozav toti absolventii clasei a VIII-a. Unul dintre ei a scris in lucrare ca "Predicativa este <<Profa este prea tare si are ochelari sexy", iar altuia i s-a parut de cuviinta sa considere ca "Anul Nou este un verb compus".

Partea a doua a lucrarii, care le cerea elevilor sa relateze o intamplare, le-a pus, de asemenea, bete-n roate. "M-am intalnit inca de pe hol cu Creanga si i-am zis <<Tu esti mare sef, sa stii ca mi-au placut amintirile tale, poti sa mi le zici inco data, hai te rog", a scris un elev. "Mihai Eminescu se intalnise cu iubita lui si ne spunea ca aseara a scris o poveste de iubire despre ei, prea tare si poetul este din ce vad cum l-a descris Creanga in trecut", a povestit un altul. "Principalul mod de expunere este naratiunea, care se imbina cu descrierea", si-a notat un alt absolvent al clasei a VIII-a, in timp ce altul, usor intrigat, si-a pus intrebari retorice chiar pe foaia de examen: "Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?".

Insa printre cele mai simpatice si amuzante perle raman cele in care elevii isi exprima rugamintile fata de corectori, asa cum este urmatoarea dorinta emotionanta a unuia dintre participantii la Evaluarea Nationala: "Sper sa fii bun corectorule si sa-mi apreciezi macar efortul ca am ajuns pana la scoala".

Sursa foto: turdalive.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca tezele nationale vor fi mai grele semestrul asta?

Teste Online

test de cultura generala

ccooooooooooooooollll

mai multe »