calificativ.ro  »  Examene  »  Evaluarea nationala  »  Absolventii clasei a VIII-a sustin astazi ultima proba de la Evaluarea Nationala. Afla subiectele si baremul de corectare pentru proba la matematica!

Absolventii clasei a VIII-a sustin astazi ultima proba de la Evaluarea Nationala. Afla subiectele si baremul de corectare pentru proba la matematica!

calendar_month 25 Iun 2014, 00:00
Elevii care au absolvit in acest an clasa a VIII-a sustin astazi, 25 iunie, proba la matematica din cadrul examenului de Evaluare Nationala.

Pentru a obtine nota maxima la acest examen, elevii trebuie sa rezolve 3 subiecte care au mai multe subpuncte. Timpul alocat acestei probe este de 2 ore.

Ministerul Educatiei Nationale a publicat, in cursul anului scolar, cateva modele de subiecte pentru acest examen. Anul trecut, elevii au avut de rezolvat tot 3 subiecte, dintre care 2 erau de geometrie.

In acest an, proba la matematica este si ultima din cadrul examenului de Evaluare Nationala. Urmeaza ca rezultatele acestui examen sa fie afisate vineri, pe 27 iunie, pana in ora 16:00. In aceeasi zi, pana in ora 20:00, elevii vor putea depune contestatii, in cazul in care doresc acest lucru, urmand ca pe 1 iulie Ministerul Educatiei Nationale sa dezvaluie rezultatele finale.

Media de la Evaluarea Nationala conteaza in proportie de 25% pentru admiterea la liceu, fiind completata de media generala din clasele V - VIII a absolventilor.

Sursa foto: cdnews.ro 
Sondaj
Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este: