Absolventii clasei a VIII-a sustin astazi ultima proba de la Evaluarea Nationala. Afla subiectele si baremul de corectare pentru proba la matematica!

Publicat: 25 Iun 2014 00:00

Elevii care au absolvit in acest an clasa a VIII-a sustin astazi, 25 iunie, proba la matematica din cadrul examenului de Evaluare Nationala.

Pentru a obtine nota maxima la acest examen, elevii trebuie sa rezolve 3 subiecte care au mai multe subpuncte. Timpul alocat acestei probe este de 2 ore.

Ministerul Educatiei Nationale a publicat, in cursul anului scolar, cateva modele de subiecte pentru acest examen. Anul trecut, elevii au avut de rezolvat tot 3 subiecte, dintre care 2 erau de geometrie.

In acest an, proba la matematica este si ultima din cadrul examenului de Evaluare Nationala. Urmeaza ca rezultatele acestui examen sa fie afisate vineri, pe 27 iunie, pana in ora 16:00. In aceeasi zi, pana in ora 20:00, elevii vor putea depune contestatii, in cazul in care doresc acest lucru, urmand ca pe 1 iulie Ministerul Educatiei Nationale sa dezvaluie rezultatele finale.

Media de la Evaluarea Nationala conteaza in proportie de 25% pentru admiterea la liceu, fiind completata de media generala din clasele V - VIII a absolventilor.

Sursa foto: cdnews.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca tezele cu subiect unic sunt mai eficiente decat tezele semestriale de pana acum?

Teste Online

Test - Desene Animate

Un test haios din desene animate.

mai multe »