Absolventii clasei a VIII-a ne surprind din nou cu cele mai haioase perle de la Evaluarea Nationala

Publicat: 26 Iun 2014 00:00

Fiecare sesiune de Bacalaureat sau Evaluare Nationala lasa in urma cateva perle nepretuite, adevarate comori pentru oamenii cu simtul umorului. Afla care-au fost cele mai simpatice greseli ale elevilor care au sustinut in acest an examenul de Evaluare Nationala:

De la greseli de exprimare la erori gramaticale, elevii nu inceteaza sa-i surprinda pe profesorii corectori. Unul dintre ei a considerat de cuviinta sa scrie in lucrare ca "virgula desparte subiectul de predicat", altul a mentionat ca "naratiunea se imbina cu personificarea", iar pe o alta lucrare era notat ca "<<si>> este verb".

Si literatura pare sa le dea batai de cap micutilor absolventi. Unul dintre subiectele pe care le-au primit elevii la proba de Limba si literatura romana a fost descifrarea mesajului din poezia "Randuri pentru Anul Nou" scrisa de Ion Minulescu. "Ion Minulescu a creat acest roman sa impresioneze populatia", a scris un elev, in timp ce altul a ajuns la concluzia ca "Anul nou era Mos Craciun" si ca poezia "indreapta tarele omenesti, pe acei oameni stricati care sufera dupa iarna". 

Se pare ca nici la calcule nu se pricepe toata lumea, motiv pentru care un elev a numarat 56 de silabe in poezia lui Minulescu, la cerinta la care ar fi trebuit sa mentioneze masura primelor doua versuri ale poeziei. Raspunsul corect la acest subiect era insa 6, respectiv 4 silabe.

Un alt subiect, care le cerea participantilor la examen sa vorbeasca despre o intalnire cu un autor contemporan, a fost tratat intr-o maniera la fel de amuzanta: "Scriitorul contemporan a murit in clasa la noi si a fost jelanie. Toate tocilarele il jeleau. Era impresionant ceea ce vedea ca doar el putea sa vada", a relatat un elev, in timp ce un altul l-a incadrat in aceasta categorie pe scriitorul Ion Creanga - "Am stat cu scriitorul la o tigara si dupa aia am vorbit si despre gagicile lui din viata lui Eminescu, ca asta Creanga era bun prieten cu el". Un coleg de-al sau nu s-a lasat mai prejos si a vorbit despre Eminescu: "Si s-a dus, s-a dus Eminescu in cabinet cu directoarea si dupa..."

Sursa foto: bihor.citynews.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca noul guvern va sustine mai mult invatamantul?

Teste Online

Test matematica clasa a V-a

Acesta este un test de verificare a cunostintelor elevilor de clasa a5a

mai multe »