calificativ.ro  »  Examene  »  Evaluarea nationala  »  25 Mai 2010: Evaluarea nationala la Limba romana - Sesiune speciala

25 Mai 2010: Evaluarea nationala la Limba romana - Sesiune speciala

calendar_month 25 Mai 2010, 00:00
Elevii claselor a VIII - a sustin evaluarea nationala din cadrul sesiunii speciale. Prima proba peste care trebuie sa treaca elevii care nu au participat sau nu au promovat evaluarea nationala din prima sesiune, este cea la limba si literatura romana.

Proba va incepe la ora 12.00, Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, conform programei scolare pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Subiectele au ca timp de rezolvare 2 ore nivelul de dificultate fiind mediu. Extragerea variantei de subiect va avea loc dimineata, urmand sa fie transmisa catre centrele de comunicare, respectiv catre toate inspectoratele scolare judetene.

Elevii vor sta cate unul in banca, in ordine alfabetica si nu vor intra in salile de examinare cu materiale care ii pot influenta in elaborarea lucrarilor. Cei care nu respecta aceste prevederi vor fi acuzati de frauda sau tentativa de frauda, vor fi eliminati din sala de examen si vor fi notati cu 1.

Supraveghetori vor fi doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se va face de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant. Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

Daca diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Evaluarea nationala continua joi, 27 mai, cu proba scrisa la limba si literatura materna, iar in data de 2 iunie va avea loc proba scrisa la matematica.

Evaluarea nationala are loc anual, intr-o singura sesiune cu doua perioade. In cazul absentarii, elevul poate sustine evaluarea intr-o sesiune ulterioara.

Vezi:
Barem Limba si literatura romana - Evaluarea Nationala Sesiune speciala

Subiect Limba si literatura romana - Evaluarea Nationala Sesiune speciala

Vezi si:
Subiecte Evaluarea nationala 2010

Calendar Evaluarea nationala 2010

Metodologie Evaluarea nationala 2010

Programa Evaluarea nationala 2010 
Sondaj
Credeti ca tezele nationale reflecta nivelul de cunostintelor al elevilor?