2 Iunie 2010: Evaluarea nationala la Matematica - Sesiunea speciala
calendar_month 01 Iun 2010, 00:00
Elevii sustin in data de 2 iunie 2010 Sesiunea speciala din cadrul Evaluarii nationale la proba de matematica. Proba scrisa la matematica va incheia sesiunea Evaluarii nationale a sesiunii speciale.

Proba va incepe la ora 12.00 si va dura 2 ore, nivelul de dificultate a subiectelor fiind mediu.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, conform programei scolare pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Extragerea variantei de subiect va avea loc dimineata, urmand sa fie transmisa catre centrele de comunicare, respectiv catre toate inspectoratele scolare judetene.

Elevii vor sta cate unul in banca, in ordine alfabetica si nu vor intra in salile de examinare cu materiale care ii pot influenta in elaborarea lucrarilor. Cei care nu respecta aceste prevederi vor fi acuzati de frauda sau tentativa de frauda, vor fi eliminati din sala de examen si vor fi notati cu 1.

Supraveghetori vor fi doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se va face de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant. Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

Daca diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Activitatea de evaluare dureaza, in unitatea de invatamant, maximum 5 zile de scoala, astfel incat comunicarea rezultatelor sa se faca in maximum 6 zile de scoala de la sustinerea probei.

Evaluarea nationala are loc anual, intr-o singura sesiune cu doua perioade. In cazul absentarii, elevul poate sustine evaluarea intr-o sesiune ulterioara.

Vezi: Subiecte si Bareme Evaluarea nationala Matematica - Sesiunea speciala

Vezi si:
Subiecte Evaluarea nationala 2010

Programa Evaluarea nationala 2010

Calendar Evaluarea nationala 2010

Metodologie Evaluarea nationala 2010

Sondaj

Modificarea planurilor cadru vi se pare benefica pentru invatamant?