Un elev din Adjud va primi nota maxima la Limba si literatura romana, fara sa se prezinte la examen

Publicat: 16 Iun 2014 00:00

Silviu Vladut, elev al Liceului Teoretic "Emil Botta" din Adjud, va promova examenul de bacalaureat fara sa sustina una dintre probele scrise, cea la Limba si literatura romana.

Vranceanul va primi nota maxima la aceasta proba, datorita rezultatelor sale exceptionale la olimpiadele nationale si internationale la care a participat. 

Silviu Vladut Munteanu a obtinut, in urma cu un an, premiul I la Olimpiada Internationala de Limba, Literatura si Spiritualitate Romaneasca. Aceasta a avut loc la Oradea, dupa ce etapa nationala a aceluiasi concurs fusese organizata in orasul Constanta. 

Atat elevul, cat si mentorul sau care l-a pregatit pentru acest concurs, Alina Zoltan, au fost premiat in luna decembrie in cadrul unei festivitati ce a avut loc la Guvern. 

Elevului ii va fi echivalat examenul scris la Limba si literatura romana gratie acestor rezultate. "Acesta se va putea astfel pregati fara griji pentru probele urmatoare", a declarat ieri Vasilica Zaharia, sefa Inspectoratului Scolar Judetean, pentru Ziarul de Vrancea.

Silviu nu este insa singurul elev care a scapat de o proba a examenului de bacalaureat. Raluca Lungu, eleva a Colegiului "Unirea" din Ploiesti, a promovat bacalaureatul fara sa sustina proba de biologie, in urma acceptarii ei in componenta lotului national de biologie. Eleva a sustinut celelalte probe in sesiunea speciala si a promovat cu media 9,63.

Sursa foto: realitatea.net

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

La ce nivel se afla sistemul scolar din Romania fata de cel din Europa?

Teste Online

Test - Istoria Romei Antice

Este un test de dificultate medie la istorie pentru elevi de cl. 10.

mai multe »