calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Scandalul fraudei la Bac: Profesori, parinti si elevi trimisi in judecata de DNA

Scandalul fraudei la Bac: Profesori, parinti si elevi trimisi in judecata de DNA

calendar_month 21 Aug 2013, 00:00
Opt profesori de la un liceu din Mangalia au fost trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit bani ca sa fraudeze examenul de bacalaureat.

De asemenea, doi parinti si doi elevi au fost trimisi in judecata in acelasi dosar, ei fiind acuzati ca ar fi dat 3.000 de euro comisiei de bacalaureat, prezidata de Gheorghe Amza, fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, de asemenea inculpat in dosar, se arata intr-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.

Gheorghe Amza, in calitate de presedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Banescu din Mangalia, s-ar fi ocupat de strangerea banilor pentru spaga. Banii au fost primiti pentru a permite elevilor sa promoveze, in mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

Amza se afla deja in stare de arest preventiv, inca de pe data de 26 iulie.

Pe langa cei 3.000 de euro, Amza a beneficiat de achitarea contravalorii cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 lei si a serviciilor de masa, cu titlu de mita.

"In data de 30 iunie 2013, la acelasi examen de bacalaureat, si alte cadre didactice din comisia condusa de Amza Gheorghe au primit prin intermediari, de la mai multi elevi, sume de bani, pentru ca in schimb sa le permita promovarea examenului in mod fraudulos.

Citeste mai mult pe Ziare.com 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta tezele nationale?