Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a implicat personal in buna desfasurare a bacalaureatului
calendar_month 30 Iun 2014, 00:00
Astazi are loc prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat, la Limba si literatura romana. Ministrul Educatiei le-a transmis, cu aceasta ocazie, mult succes elevilor care urmeaza sa sustina aceasta proba.

Totodata, el le-a multumit cu aceasta ocazie si profesorilor implicati in organizarea acestui examen si a tinut sa precizeze ca Ministerul Educatiei Nationale nu va tolera nici o abatere de la lege in ceea ce priveste metodologia de organizare a examenului.

Remus Pricopie s-a implicat in buna desfasurare a acestui examen inca dinainte sa inceapa. Pe 29 mai, el a sustinut o videoconferinta cu personalul si cu cadrele didactice implicate in organizarea examenului de Bacalaureat. La aceasta conferinta au participat presedintii si informaticienii celor 527 de centre de examinare si ai celor 147 de centre de evaluare, inspectori scolari generali, inspectori scolari generali adjuncti, inspectori si membrii ai Comisiei Nationale de Bacalaureat din Ministerul Educatiei Nationale.

In cadrul acestei videoconferinte, Remus Pricopie i-a lamurit pe cei implicati in legatura cu procedurile legate de organizare si in legatura cu masurile de securitate impuse pentru probele scrise din cadrul Bacalaureatului.

Maine va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna, urmata pe 2 si 4 iulie de proba obligatorie, respectiv de proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele preliminare ale examenului vor fi afisate pe 7 iulie, iar cele finale pe 11 iulie, dupa rezolvarea contestatiilor.

Sursa foto: wall-street.ro


Sondaj

Credeti ca inspectiile scolare reprezinta o evaluare corecta a activitatii didactice?