calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Frauda la Bac: Fosta directoare de la Bolintineanu si alte 3 persoane, trimise in judecata

Frauda la Bac: Fosta directoare de la Bolintineanu si alte 3 persoane, trimise in judecata

calendar_month 26 Aug 2013, 00:00
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis-o vineri in judecata pe Costica Varzaru, fosta directoare a liceului D. Bolintineanu din Bucuresti, acuzata ca ar fi cerut si primit mita pentru a favoriza elevi la examenul de Bacalaureat.

Alaturi de ea, au mai fost trimise in judecata, in acelasi dosar, inca trei persoane, arata Realitatea Tv.

Conform referatului procurorilor, directoarea organizase si o retea care trebuia sa rezolve subiectele imediat ce acestea erau trimise de inspectorat, pentru a oferi solutiile elevilor care dadusera spaga.

In 2 august, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Costicai Varzaru fata de prelungirea arestului preventiv. Fosta directoare fusese arestata preventiv in 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Ea a fost demisa din functia de director al Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, pe 1 iulie, ziua in care au inceput probele scrise ale examenului de bacalaureat si cand procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut perchezitii la acest liceu, in timpul carora au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Citeste mai mult pe Ziare.com 
Sondaj
Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?