calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Elevii din Chisinau au fost prinsi cu copiute

Elevii din Chisinau au fost prinsi cu copiute

calendar_month 11 Iun 2014, 00:00
Elevii din Chisinau care au absolvit studiile liceale au sustinut ieri proba de limba straina in cadrul examenului de bacalaureat. 34 dintre ei au fost prinsi cu materiale ajutatoare si eliminati din examen.

Peste 27.000 de absolventi au sustinut aceasta proba ieri si au fost nevoiti sa paraseasca sala de examinare in urma tentativelor de a copia.

Anatol Topala, Directorul Agentiei pentru asigurarea calitatii, a declarat ca au existat si candidati care au primit pentru examenul de limba franceza subiecte redactate in limba engleza. Acesta le asigura integral vina candidatilor, care nu au indicat corect limba straina studiata. Elevii carora li s-a intamplat acest lucru vor sustine din nou proba in sesiunea suplimentara de bacalaureat.

Anatol Topala a mai declarat si ca testele care circula pe internet nu sunt integrale si ca acestea dezvaluie doar cateva subiecte. Mai mult de atat, rezolvarile lor care circula pe retelele de socializare vor fi sanctionate conform regulamentului, in cazul in care apar pe foile de examen ale elevilor.

Sursa foto: arq.ro 
Sondaj
Cum planuiesti sa iti petreci vacanta intersemestriala?