calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Doi inspectori scolari si o profesoara au fost retinuti pentru trafic de influenta si primire de mita in schimbul promisiunilor de a-i ajuta pe elevi sa promoveze bacalaureatul

Doi inspectori scolari si o profesoara au fost retinuti pentru trafic de influenta si primire de mita in schimbul promisiunilor de a-i ajuta pe elevi sa promoveze bacalaureatul

calendar_month 30 Iun 2014, 00:00
O profesoara din Arad a fost retinuta, alaturi de doi inspectori scolari, duminica noaptea, pentru fapte de coruptie. Cei trei nu erau implicati in organizarea bacalaureatului, insa procurorii i-au retinut pentru trafic de influenta.

Profesoara candidase, insa, pentru a face parte din comisia de examinare. Procurorii le-au perchezitionat tuturor celor trei locuintele si au descoperit liste cu nume si sume importante de bani. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Arad a declarat ca nici unul dintre cei trei nu au participat la organizarea bacalaureatului din acest an.

Cei trei sunt Inspectorul Scolar General Adjunct din Arad Mihai Spanu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Arad Simona Crisnic si profesoara Lavinia Bit. Potrivit anchetatorilor, acestia ar fi primit sume importante de la elevi, in schimbul ajutorului de a promova bacalaureatul.

Procurorii Parchetului de la Tribunalul Arad sustin ca fiecare dintre ei ar fi primit sume cuprinse intre 300 si 500 de euro de la mai multi elevi. Acestia au adunat numeroase probe si au deschis un dosar de trafic de influenta pentru fiecare dintre cadrele didactice.

"Din informatiile existente rezulta ca cei trei au promis ca vor facilita obtinerea notelor de trecere la bacalaureat", a declarat procurorul de caz Codrin Gavra pentru MEDIAFAX. Cei trei vor fi retinuti timp de 24 de ore, pentru audieri.

Sursa foto: whatwhere.ro 
Sondaj
Ce crezi despre gradul de dificultate al cerintelor Bacalaureatului si Evaluarii nationale 2011?