calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Cum au fost subiectele la prima proba de bacalaureat

Cum au fost subiectele la prima proba de bacalaureat

calendar_month 11 Iun 2014, 00:00
Ieri a avut loc evaluarea competentelor de comunicare orala la Limba si literatura romana, proba la care au participat 161.705 absolventi de liceu, cu aproape 20% mai putini decat in anul precedent.

In Bucuresti, prezenta a fost de 17.070 de fosti elevi, dintre care 12.030 au absolvit liceul in acest an, restul fiind absolventi din seriile precedente.

Cei mai multi dintre participantii la aceasta proba au declarat ca subiectele li s-au parut accesibile. Fostii elevi au avut de vorbit despre fotojurnalism, importanta lecturii, modalitati de a depasi traumele produse de evenimente negative sau fotografia artistica. Alte variante de subiecte au reprezentat analizele pe texte la prima vedere, de sine statatoare sau extrase din opere literare mai ample.

"Nici foarte greu, dar nici foarte usor. Au fost subiecte care ne ajuta in viata de zi cu zi si sunt de parere ca ar trebui cat de cat sa invatam", a declarat un elev pentru Pro TV.

Cat despre parerea absolventilor despre cei care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iata ce a declarat un alt elev: " Nu s-au inscris, deoarece probabil ca nu ii ajuta facultatea sau nu ii ajuta BAC-ul, nu ii motiveaza sa invete, poate ei reusesc sa faca altceva mai bine platit fara BAC, fara studii."

Sursa foto: realitatea.net 
Sondaj
Daca se va pune in practica programul "after-school" ce ai prefera sa faci in cadrul acestuia?