Cum au fost subiectele la prima proba de bacalaureat

Publicat: 11 Iun 2014 00:00


Ieri a avut loc evaluarea competentelor de comunicare orala la Limba si literatura romana, proba la care au participat 161.705 absolventi de liceu, cu aproape 20% mai putini decat in anul precedent.

In Bucuresti, prezenta a fost de 17.070 de fosti elevi, dintre care 12.030 au absolvit liceul in acest an, restul fiind absolventi din seriile precedente.

Cei mai multi dintre participantii la aceasta proba au declarat ca subiectele li s-au parut accesibile. Fostii elevi au avut de vorbit despre fotojurnalism, importanta lecturii, modalitati de a depasi traumele produse de evenimente negative sau fotografia artistica. Alte variante de subiecte au reprezentat analizele pe texte la prima vedere, de sine statatoare sau extrase din opere literare mai ample.

"Nici foarte greu, dar nici foarte usor. Au fost subiecte care ne ajuta in viata de zi cu zi si sunt de parere ca ar trebui cat de cat sa invatam", a declarat un elev pentru Pro TV. 

Cat despre parerea absolventilor despre cei care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iata ce a declarat un alt elev: " Nu s-au inscris, deoarece probabil ca nu ii ajuta facultatea sau nu ii ajuta BAC-ul, nu ii motiveaza sa invete, poate ei reusesc sa faca altceva mai bine platit fara BAC, fara studii."

Sursa foto: realitatea.net

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce crezi despre gradul de dificultate al cerintelor Bacalaureatului si Evaluarii nationale 2011?

Teste Online

Test - matematica pentru clasa a IV -a

Un mic test la matematica pt clasa a IV-a

mai multe »