calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Cum arata subiectele la Matematica si la Istorie din cadrul bacalaureatului

Cum arata subiectele la Matematica si la Istorie din cadrul bacalaureatului

calendar_month 02 Iul 2014, 00:00
Astazi, 2 iulie, elevii sustin proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat. Astfel, cei care au urmat un profil real vor sustine proba la Matematica, iar umanistii vor da examen la Istorie.

Inca de anul trecut, subiectele la Matematica au fost diferite in functie de profilul liceului pe care l-au urmat elevii inscrisi: matematica-informatica, stiintele naturii, tehnologic si pedagogic. Subiectele si baremele la acest examen vor fi publicate de catre Ministerul Educatiei Nationale la ora 15:00. Indiferent de profil, elevii vor primi cate 3 subiecte la proba de Matematica, fiecare dintre ele valorand cate 30 de puncte. Toate subiectele sunt obligatorii si vor fi notate si partial, daca este cazul. Ministerul Educatiei Nationale a mentionat ca vor fi punctate toate metodele corecte de rezolvare ale subiectelor.

La Istorie, absolventii clasei a XII-a inscrisi la bacalaureat vor avea tot trei subiecte. Primul consta in doua texte la prima vedere, pe baza carora elevii vor fi nevoiti sa raspunda la 5 cerinte; in afara acestora, vor mai avea doua cerinte pentru rezolvarea carora vor trebui sa apeleze la cunostintele dobandite in timpul liceului. Al doilea subiect este tot un text la vedere cu 6 cerinte specifice, dintre care ultima ar putea fi un text argumentativ legat de o afirmatie istorica. La al treilea subiect, elevii vor avea de scris un eseu pe o tema data.

Subiectele la Istorie si la Matematica pentru toate cele 4 specializari vor fi publicate de catre EDU la ora 15:00.

Sursa foto: maramedia.ro 
Sondaj
Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?