Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca participantii la sesiunea de toamna a bacalaureatului

Publicat: 18 Aug 2014 00:00

In acest an, in sesiunea din toamna a bacalaureatului, s-au inscris peste 63.000 de absolventi, dintre care mai mult de 41.000 sunt ai promotiei curente.

Acestia trebuie sa promoveze, in primul rand, toate probele de evaluare a competentelor: proba orala de limba si literatura romana sau materna, proba orala de comunicare intr-o limba de circulatie internationala si proba de evaluare a competentelor digitale. In al doilea rand, pentru a promova bacalaureatul, absolventii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare dintre probele scrise ale examenului, iar media acestora trebuie sa fie minim 6.

Probele scrise nu pot fi sustinute daca, in prealabil, absolventii nu le-au sustinut pe cele orale. Media generala la bacalaureat se calculeaza ca medie aritmetica fara rotunjire, cu doua zecimale.

Regulile pe care trebuie sa le respecte participantii la bacalaureat sunt aceleasi ca pana acum: accesul in salile de examen este interzis cu orice fel de bagaj, care trebuie lasat in salile de depozitare a obiectelor personale, nu vor putea intra in sali cu manuale sau altfel de carti si materiale ce ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor; telefoanele mobile si alte electronice care pot servi comunicarii sau efectuarii calculelor sunt, de asemenea, interzise. Orice incalcare a acestor reguli va fi catalogata drept frauda, iar sanctiunea va fi eliminarea din examen si interzicerea de participare la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat.

Cat despre conditiile de securitate ale examinarii, salile de examen vor fi dotate, ca in sesiunile anterioare, cu camere de supraveghere functionale. Comisiile de bacalaureat judetene si cea a Municipiului Bucuresti au obligatia de a se asigura ca totul se desfasoara conform normelor transmise de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Sursa foto: tvpartener.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce va doriti de la noul an?

Teste Online

Test despre forme corecte ale cuvintelor

Forme corecte ale cuvintelor, lexic, despartire in silabe.

mai multe »