calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Bacalaureat 2014: Vezi subiectele si baremul de la proba de Limba Romana

Bacalaureat 2014: Vezi subiectele si baremul de la proba de Limba Romana

calendar_month 30 Iun 2014, 00:00
Astazi, 30 iunie, absolventii clasei a XII-a vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului.

Pentru participarea la acest examen s-au inscris 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare. Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Educatiei Nationale, absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte.

Bacalaureat 2014. Subiecte filiera uman.

Subiectul I
- text la prima vedere din Donna Alba de Gib Mihaescu pe baza caruia trebuiau sa raspunda la noua cerinte care vizau cunostinte de vocabular, teorie literara, precum si capacitatea de a intelegere si interpretare a unui text literar.

Subiectul II
- text argumentativ despre activitatea de indrumare a lecturii

Subiectul III
-eseu de 2-3 pagini despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stanescu.

Sursa foto: adevarul.ro
Bacalaureat 2014. Subiecte filiera real.

Subiectul I
- un text la prima vedere din opera literara Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza caruia au avut de dat antonime pentru doua cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat doua motive literare si perspectiva narativa, de explicat rolul verbelor la imperfect si de demostrat prin doua argumente ca textul apartine genului epic, precum si comentat o secventa.

Subiectul II
- redactarea un eseu in care sa-si exprime parerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos.

Subiectul III
- eseu despre tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Sursa foto: Gandul.info

 
Sondaj
Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?