Bacalaureat 2014: Vezi subiectele si baremul de la proba de Limba Romana

Publicat: 30 Iun 2014 00:00

Astazi, 30 iunie, absolventii clasei a XII-a vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului.

Pentru participarea la acest examen s-au inscris 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare. Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Educatiei Nationale, absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte.

Bacalaureat 2014. Subiecte filiera uman.


Subiectul I
- text la prima vedere din Donna Alba de Gib Mihaescu pe baza caruia trebuiau sa raspunda la noua cerinte care vizau cunostinte de vocabular, teorie literara, precum si capacitatea de a intelegere si interpretare a unui text literar.

Subiectul II
- text argumentativ despre activitatea de indrumare a lecturii

Subiectul III
-eseu de 2-3 pagini despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stanescu.

Sursa foto: adevarul.ro
Bacalaureat 2014. Subiecte filiera real.


Subiectul I
- un text la prima vedere din opera literara Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza caruia au avut de dat antonime pentru doua cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat doua motive literare si perspectiva narativa, de explicat rolul verbelor la imperfect si de demostrat prin doua argumente ca textul apartine genului epic, precum si comentat o secventa.


Subiectul II
- redactarea un eseu in care sa-si exprime parerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos.

Subiectul III
- eseu despre tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Sursa foto: Gandul.infoCele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Tezele nationale ar trebui:

Teste Online

Test - Logica

tu gandesti logic sau inveti mecanic? testul iti va raspude la intrebare.

mai multe »