calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Astazi incep probele orale pentru examenul de bacalaureat

Astazi incep probele orale pentru examenul de bacalaureat

calendar_month 10 Iun 2014, 00:00
Astazi, 10 iunie, au loc primele examinari pentru examenul de bacalaureat. Timp de 3 zile, absolventii clasei a XII-a vor sustine evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Examenul oral de limba romana este prima proba a bacalaureatului, proba A. Aceasta este urmata de examenul oral pentru evaluarea competentelor de comunicare orala in limba materna, pentru elevii care sustin acest examen si care va avea loc in perioada 11-13 iunie.

In intervalul 16-20 iunie va avea loc evaluarea competentelor digitale pentru elevii care au urmat un profil real, iar pe 23 iunie incepe evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, care dureaza pana pe 27 iunie.

Pe 30 iunie incep probele scrise ale examenului de bacalaureat, iar prima dintre acestea este la Limba si literatura romana, urmata de Limba si literatura materna pe data de 1 iulie. Pe 2 iulie elevii vor sustine un examen scris pentru proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie va avea loc evaluarea competentelor pentru proba la alegere a profilului si a specializaii.

Rezultatele examenelor de bacalaureat vor fi afisate pe 7 iulie, iar elevii vor putea depune contestatii doar in aceasta data, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 11 iulie.


Sursa foto: telegraph.co.uk 
Sondaj
Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?