Astazi incep probele orale pentru examenul de bacalaureat

Publicat: 10 Iun 2014 00:00

Astazi, 10 iunie, au loc primele examinari pentru examenul de bacalaureat. Timp de 3 zile, absolventii clasei a XII-a vor sustine evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Examenul oral de limba romana este prima proba a bacalaureatului, proba A. Aceasta este urmata de examenul oral pentru evaluarea competentelor de comunicare orala in limba materna, pentru elevii care sustin acest examen si care va avea loc in perioada 11-13 iunie.

In intervalul 16-20 iunie va avea loc evaluarea competentelor digitale pentru elevii care au urmat un profil real, iar pe 23 iunie incepe evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, care dureaza pana pe 27 iunie.

Pe 30 iunie incep probele scrise ale examenului de bacalaureat, iar prima dintre acestea este la Limba si literatura romana, urmata de Limba si literatura materna pe data de 1 iulie. Pe 2 iulie elevii vor sustine un examen scris pentru proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie va avea loc evaluarea competentelor pentru proba la alegere a profilului si a specializaii. 

Rezultatele examenelor de bacalaureat vor fi afisate pe 7 iulie, iar elevii vor putea depune contestatii doar in aceasta data, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 11 iulie.


Sursa foto: telegraph.co.uk

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca protestele profesorilor privind grila unica de salarizare sunt justificate?

Teste Online

Lucrare scrisa semestriala - Istoria Romanilor

Lucrare scrisa semestriala - Istoria Romanilor

mai multe »