Astazi elevii vor sustine proba de evaluare a competentelor digitale in cadrul examenului de bacalaureat

Publicat: 16 Iun 2014 00:00

Astazi, 16 iunie, elevii inscrisi la examenul de bacalaureat vor sustine proba de evaluare a competentelor digitale. Pentru aceasta proba s-au inscris 121.446 de absolventi, dintre care 119.757 fac parte din promotia 2014, iar 1.689 din cele anterioare.

Proba de evaluare a competentelor digitale este una dubla, care are o parte teoretica si una practica, in cadrul careia elevii isi vor demonstra abilitatile de a folosi calculatorul.

Proba dureaza 90 de minute, intrucat rezolvarea primei parti a acesteia poate fi rezolvata in 15 minute, iar cea de-a doua in 75 de minute. In primele 30 de minute ale examenului elevii vor avea acces la internet, pentru a rezolva cerinte specifice care necesita conexiune online.

Aceasta proba nu va fi notata, ci elevilor li se va acorda un punctaj care sa le descrie nivelul de competenta in domeniul digital. Punctajul maxim care poate fi obtinut este de 100 de puncte, iar punctele din oficiu lipsesc cu desavarsire la aceasta proba.

Elevii care vor obtine intre 0 si 25 de puncte vor fi incadrati la nivelul de incepator, cei care obtin intre 26 si 50 de puncte vor fi considerati utilizatori de nivel mediu, cei cu 51-74 de puncte utilizatori avansati, iar cei care vor obtine intre 75 si 100 de puncte vor fi considerati utilizatori experimentati.

Este posibila si echivalarea acestui examen, daca elevii care il promoveaza obtin certificate de competente digitale de tip ECDL, recunoscute de Ministerul Educatiei.

Sursa foto: infoo.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti de acord cu impozitarea stricta a meditatiilor?

Teste Online

Test - biologie clasa a VII-a

Un test usor la biologie.

mai multe »