calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Astazi are loc prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului, la Limba si literatura romana

Astazi are loc prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului, la Limba si literatura romana

calendar_month 30 Iun 2014, 00:00
Astazi, 30 iunie, absolventii clasei a XII-a vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului.

Pentru participarea la acest examen s-au inscris 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare. Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Educatiei Nationale, absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice, profilul umanist si cei ai filierei vocationale, profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale - toate profilurile, cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

Subiectele sunt elaborate de profesori specialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si au un grad de dificultate mediu, in raport cu programa si cu competentele vizate.

Ministerul Educatiei Nationale a mentionat ca elevii au avut posibilitatea sa consulte si sa rezolve modele de subiecte pentru Bacalaureat inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand acestea au fost publicate pe site-ul Ministerului.

Marti, 1 iulie, absolventii clasei ai XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului si specializarii, urmata de proba scrisa la alegere a profilului si specializarii, care va avea loc vineri, pe 4 iulie.

Conform calendarului examenului de bacalaureat, rezultatele vor fi afisate in data de 7 iulie, pana in ora 12:00. Tot in aceeasi zi, elevii vor putea depune contestatii, pana in ora 16:00. Acestea vor fi rezolvate in intervalul 8 - 10 iulie, urmand ca Ministerul Educatiei Nationale sa afiseze rezultatele finale in data de 11 iulie.

Sursa foto: oradebucuresti.oradestiri.ro
 
Sondaj
Tezele cu subiect unic vi se par o metoda eficienta de testare si evaluare a elevilor?