Aproape 60% dintre absolventii clasei a XII-a au cunostinte digitale avansate

Publicat: 27 Iun 2014 00:00

Peste 58% dintre elevii care au participat la aceasta sesiune de bacalaureat sunt utilizatori experimentati si avansati de calculator, conform datelor furnizate de Ministerul Educatiei Nationale in legatura cu promovarea acestora la proba de competente digitale.

120.905 elevi s-au inscris la aceasta proba, insa 3.525 dintre ei nu au participat, iar alti 5 au fost eliminati din sala de examen.

36.102 dintre acestia (29,86%) au primit calificativul "utilizator experimentat", iar 34.837 dintre ei (28,81%) au obtinut calificativul "utilizator avansat". 27,71% (33.502) dintre ei au fost recompensati cu calificativul "utilizator mediu", 10,21% (12.348) au primit calificatiful "utilizator incepator", iar 0,48% (586) nu au promovat aceasta proba.

Astazi, 27 iunie, este ultima zi in care se mai sustin probele de evaluare a competentelor de comunicare intr-o limba de circulatie internationala, care au inceput pe 23 iunie. Acestea vor fi urmate de probele scrise, care incep pe 30 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Pe 1 iulie elevii vor sustine proba la Limba si literatura materna, pe 2 iulie proba obligatorie a profilului iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului si specializarii. 

Rezultatele la bacalaureat vor fi afisate pe 7 iulie, zi in care se vor putea depune si contestatiile, urmand ca rezultatele finale sa fie comunicate de catre Ministerul Educatiei Nationale pe 11 iunie.

Sursa foto: libertatea.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum ar trebui sa fie profesorul perfect?

Teste Online

Test - matematica - clasa a v a

Un test usor la matematica pentru clasa a V-a

mai multe »