Absolventii din Alba au obtinut rezultate foarte bune la proba de comunicare orala la Limba si literatura romana

Publicat: 13 Iun 2014 00:00

Inspectoratul Scolar Judetean Alba a centralizat rezultatele obtinute la proba de comunicare orala la Limba si literatura romana de catre elevii din judet. Acestea sunt mai mult decat bune, 72% dintre ei obtinand calificativul "experimentat".

Dan Chereches, inspectorul scolar al judetului Alba, a declarat ieri, 12 iunie, ca 2048 din 2.492 de rezultate, care fusesera centralizate pana la momentul respectiv, rezultatele aratau astfel: 72,9% dintre elevi au capatat calificativul "experimentat", 19,4% au obtinut calificativul "avansat" si doar 7,7% calificativul "mediu".

Liceul cu cei mai multi elevi "experimentati" - 90% a fost Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia, urmat de Colegiul Economic, Liceul de Arte, Colegiul National "Lucian Blaga" din Sebes, Colegiul National "David Prodan" din Cugir, Colegiul National "IM Clain" din Blaj si  Colegiul "Avram Iancu" din Campeni.

In aceasta sesiune de bacalaureat s-au inscris 2.919 candidati in judetul Alba, dintre care 446 erau absolventi ai promotiilor precedente care nu au reusit sa promoveze examenul, iar 2.473 fac parte din promotia 2014. Din numarul total de absolventi de liceu din judetul Alba, participa la examenul de bacalaureat doar 73,3%.

Urmatoarea proba a bacalaureatului va fi evaluarea competentelor digitale, urmata de cea a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Dupa aceste probe, pe 30 iunie, va avea loc prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana. 

Sursa foto: tvalphamedia.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?

Teste Online

Test - cultura generala

Un test de cultura generala cu intrebari usoare.

mai multe »