calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Absolventii clasei a XII-a vor sustine astazi proba scrisa la Limba si literatura materna din cadrul examenului de bacalaureat

Absolventii clasei a XII-a vor sustine astazi proba scrisa la Limba si literatura materna din cadrul examenului de bacalaureat

calendar_month 01 Iul 2014, 00:00
Astazi, 1 iulie, elevii care fac parte din categoria minoritatilor nationale, vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna din cadrul examenului de bacalaureat.

Ieri a avut loc proba scrisa la Limba si literatura romana, unde elevii au primit subiecte diferite, in functie de specializarea pe care si-au insusit-o in cei patru ani de liceu.

Astfel, elevii care au urmat un profil uman au avut, la primul subiect, opera literara "Donna Alba" scrisa de Gib Mihaiescu, iar la al doilea subiect au primit un text argumentativ despre importanta lecturii in randul elevilor. La al treilea subiect, elevii au avut opera literara "Riga Crypto si Lapona Enigel" scrisa de Ion Barbu, "Catre Galateea" scrisa de Nichita Stanescu sau "Flori de mucigai" scrisa de Tudor Arghezi, la alegere.

Absolventii de profil real au avut de analizat un fragment din nuvela "Omul din vis" scrisa de Cezar Petrescu, la al doilea subiect au avut de scris un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos, iar la al treilea subiect li s-a dat sa scrie un eseu despre viziunea asupra lumii intr-un text poetic al lui Mihai Eminescu.

Bacalaureatul va continua pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului si pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele preliminare ale bacalaureatului vor fi centralizate de catre Ministerul Educatiei Nationale pe 7 iulie, urmand ca in intervalul 8-10 iulie sa fie rezolvate eventualele contestatii depuse de catre elevi. Pe 11 iulie vor fi comunicate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.

Sursa foto: obiectiv.info 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea sindicalistilor din educatie de a protesta pe 5 octombrie?