calificativ.ro  »  Examene  »  Bacalaureat  »  Absolventii clasei a XII-a sustin astazi proba obligatorie a profilului in cadrul bacalaureatului

Absolventii clasei a XII-a sustin astazi proba obligatorie a profilului in cadrul bacalaureatului

calendar_month 02 Iul 2014, 00:00
Astazi, 2 iulie, elevii care s-au inscris la bacalaureat vor sustine proba obligatorie a profilului. Astfel, cei care au urmat o specializare de real vor avea proba scrisa la matematica, iar cei care au urmat una umanista vor sustine examenul la istorie.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au inceput luni. Prima proba scrisa a fost cea la Limba si literatura romana, urmata marti, 1 iulie, de proba scrisa la Limba si literatura materna, examen sustinut doar de minoritatile nationale care si-au exprimat optiunea de a sustine aceasta proba in locul celei la Limba si literatura romana.

Vineri, 4 iulie, elevii vor sustine ultima proba din cadrul examenului de bacalaureat; este vorba de un examen la o materie a profilului si specializarii pe care elevii si-au ales-o pentru acest examen.

Rezultatele la bacalaureat vor fi centralizate de catre Ministerul Educatiei Nationale in urmatoarele zile si vor fi comunicate in data de 7 iulie, pana in ora pranzului. In aceeasi zi, elevii nemultumiti vor putea depune contestatii, care vor fi solutionate in intervalul 8 - 10 iulie, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 11 iulie.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro
 
Sondaj
Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?