Vezi rapoartele finale ale primei repartizari computerizate pentru admitere liceu 2011

Publicat: 12 Iul 2011 00:00

Pe site-ul Ministerului Educatiei au fost publicate astazi, 12 iulie, rapoartele finale ale primei repartizari computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a. Echipele de specialisti din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania au realizat repartizarea computerizata a candidatilor in liceele de stat din toata tara.

Din 193.894 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 191.783. 2.111 candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total). Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 22 iulie.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC, specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor sunt Matematica - informatica de la Colegiul National „Mihai Viteazul" si Economic de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu", ambele din Bucuresti. Primele 3 specializari din tara in ordinea ultimei medii de admitere sunt:
- Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National „Sf. Sava" din Bucuresti - 9,94
- Matematica-informatica bilingv, engleza" de la Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova -  9,88
- stiinte ale naturii bilingv, engleza de la Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta - 9,86.

Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava" din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost 9,60. 111.506 (58,14%) dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce numarul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 152.823 (79,68%). Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati sunt Buzau si Tulcea (cu 10, respectiv 11 elevi nerepartizati).

Pentru ca repartizarea sa se faca in mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2011 a fost coordonat de specialistii MECTS incepand din luna septembrie 2010. In cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2011. Echipele implicate in derularea acestui proiect au gestionat eficient colectarea si afisarea rezultatelor si au depus un efort sustinut pentru a respecta termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru Admiterea in Licee 2011.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca admiterea la liceu pe baza mediei notelor de la tezele cu subiect unic este corecta?

Teste Online

desene animate

asa se vede daca va traiti copilaria

mai multe »