calificativ.ro  »  Examene  »  Admitere liceu  »  Vezi rapoartele finale ale primei repartizari computerizate pentru admitere liceu 2011

Vezi rapoartele finale ale primei repartizari computerizate pentru admitere liceu 2011

calendar_month 12 Iul 2011, 00:00
Pe site-ul Ministerului Educatiei au fost publicate astazi, 12 iulie, rapoartele finale ale primei repartizari computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a. Echipele de specialisti din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania au realizat repartizarea computerizata a candidatilor in liceele de stat din toata tara.

Din 193.894 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 191.783. 2.111 candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total). Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 22 iulie.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC, specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor sunt Matematica - informatica de la Colegiul National „Mihai Viteazul" si Economic de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu", ambele din Bucuresti. Primele 3 specializari din tara in ordinea ultimei medii de admitere sunt:
- Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National „Sf. Sava" din Bucuresti - 9,94
- Matematica-informatica bilingv, engleza" de la Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova - 9,88
- stiinte ale naturii bilingv, engleza de la Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta - 9,86.

Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava" din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost 9,60. 111.506 (58,14%) dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce numarul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 152.823 (79,68%). Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati sunt Buzau si Tulcea (cu 10, respectiv 11 elevi nerepartizati).

Pentru ca repartizarea sa se faca in mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2011 a fost coordonat de specialistii MECTS incepand din luna septembrie 2010. In cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2011. Echipele implicate in derularea acestui proiect au gestionat eficient colectarea si afisarea rezultatelor si au depus un efort sustinut pentru a respecta termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru Admiterea in Licee 2011. 
Sondaj
Credeti ca profesorii poarta vina pentru starea precara a invatamantului?