Repartizare liceu 2013: Ce situatie avem?

Publicat: 16 Iul 2013 00:00

Prima etapa a repartizarii computerizate in invatamantul liceal a luat sfarsit. Absolventii de clasa a VIII-a au putut rasufla in sfarsit usurati. Dintre cei 145.896 de elevi, 504 candidati nu au putut fi repartizati, din cauza faptului ca nu au completat optiuni suficiente.

Citeste si:
Vezi topul liceelor din tara!

Primul liceu pe tara cu cea mai mare ultima medie de admitere este Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti, cu specializarea Mate-info, bilingv engleza. Acest liceu a fost primul din Romania in 2012 si 2011, cand ultima medie de intrare la matematica-informatica a fost 9.93, respectiv 9.94.

Pe locul doi, la aceeasi specializare, este Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, unde ultima medie a fost 9.93. Pe locul trei, din punct de vedere al specializarii este acelasi liceu, cu specializarea stiinte ale naturii (ultima medie 9.93).

In clasamentul specializarilor fruntase se incadreaza si Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, cu specializarea matematica-informatica, unde ultima medie a fost 9.92.

Datele arata ca 74.849 (51.48%) de candidati au ales filiera teoretica, iar 70.543 (48.52%) au ales filiera tehnologica.

Totodata, peste 6.700 de elevi au fost admisi in clasa a IX-a, in prima etapa de repartizare, cu medii sub 5. Cei mai multi dintre ei, in jur de 5.000, au intrat la licee din mediul urban, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Elevii care au ramas nerepartizati isi pot completa fisa de inscriere pentru a doua sesiune a repartizarii computerizate, in perioada 17-22 iulie.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?

Teste Online

Dimensiuni fizice

Dimensiuni fizice

mai multe »