Noua Lege a Educatiei reintroduce admiterea la liceu
calendar_month 12 Mar 2010, 00:00
Legea educatiei nationale propusa de ministrul Daniel Funeriu se pregateste de dezbatere publica. Aceasta aduce numeroase schimbari atat asupra examenelor de sfarsit de ciclu de invatamant, cat si asupra orarului si a curriculei scolare .

Cei care vor participa la dezbaterea noului proiect al legii educatiei sunt reprezentanti ai sindicatelor si ai organizatiilor de parinti, studenti, elevi,ai mediului de afaceri si nu in ultimul rand, specialisti din Ministerul Educatiei.

Conform noii legi a educatiei, elevii vor sustine la terminarea gimnaziului un examen national, care va fi alcatuit dintr-o proba practica de utilizare a calculatorului si doua probe scrise, una transcurriculara, in domeniul materiilor stiintifice, si una in domeniul materiilor umaniste. Aceste probele le vor inlocui pe cele de matematica si romana.

Conform informatiilor oferite de Realitatea.net, notele pe care scolari le obtin la aceste probe si portofoliul educational va fi 70% din calificativul de la terminarea scolii generale.

Modificari vor fi si asupra examenului de admitere la liceu, in cazul unitatilor scolare cu un numar mai mare de inscrieri decat cel de locuri, urmanad sa se organizaze un examen de selectie programat in functie de specificul liceului respectiv.

Vezi si:
NOUA LEGE A EDUCATIEI PREVEDE INVATAMANTUL OBLIGATORIU PANA IN CLASA A X-A

CALENDARUL PROTESTELOR DIN INVATAMANT