COMPLETAREA FISELOR CU OPTIUNI - A DOUA ETAPA A ADMITERII COMPUTERIZATE
calendar_month 30 Iun 2008, 00:00
Absolventii claselor a VIII-a care nu au luat parte la prima etapa a admiterii computerizate in invatamantul liceal si profesional de stat, precum si cei 2.263 candidati nerepartizati dupa aceasta faza, pot completa sau recompleta fise cu optiuni, incepand de maine, 30 iunie si pana in data de 8 iulie.

Toti acestia mai au la dispozitie 32.665 de locuri ramase neocupate in licee si la scolile de arte si meserii, pe care vor fi distribuiti computerizat in data de 12 iulie.

inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) si media generala de absolvire a claselor a V-VIII.

Ambele au o pondere de 50% fiecare. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Personalul scolii nu trebuie sa influenteze in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar ii consiliaza, prezentandu-le toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau ale alegerii unor optiuni nerealiste.

De altfel, acestea sunt cauzele care au provocat nerepartizarea celor 2.263 de elevi dupa etapa din 26 iunie. In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare - in sedinte publice - a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.