Afla mai multe despre liceele din Bucuresti

Publicat: 18 Iun 2013 00:00

Elevii care au incheiat clasa a VIII-a sustin in perioada 25 - 27 iunie Evaluarea Nationala, compusa din doua probe scrise, la romana, respectiv matematica.

Emotiile pentru absolventii de gimnaziu nu se incheie odata cu sustinerea probelor. Va urma pentru ei admiterea la liceu.

Care sunt cele mai ravnite licee din Bucuresti? Renumitul Colegiu National "Sfantul Sava" are disponibile pentru doritorii de matematica-informatica 6 clase, dintre care una este bilingv-engleza. La aceasta din urma, media ultimului admis a fost de 9.93. La filologie ultima medie de intrare a fost 9.59.

Specializat pe matematica-informatica este si cunoscutul Colegiu National de Informatica "Tudor Vianu". Sunt disponibile 252 de locuri, iar ultima medie de intrare a fost 9.50.

Specializat pe matematica-informatica este si Colegiul National "Mihai Viteazul". Are 10 clase (280 de locuri), iar ultima medie de intrare aici este 9.57.

Pentru cei care vor sa urmeze specializarea filologie la Colegiul National "Iulia Hasdeu", trebuie sa stie ca ultima medie de intrare este 9.05, iar pentru clasa de bilingv spaniola, ultima medie a fost 6.69, respectiv 9.17 la clasa de bilingv engleza.

Pentru cei care vor sa urmeze filologia la Colegiul National "Spiru Haret", aici este un numar total de 56 de locuri (2 clase), iar ultima medie a fost 9.11.

Iubitorii de engleza pot opta pentru Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", unde sunt trei clase cu specializarea filologie - bilingv engleza (ultima medie de intrare 9.24).

O alta institutie de invatamant liceal, mult ravnita, este Colegiul National "Gheorghe Lazar". Ultima medie de intrare la specializarea filologie este 9.64.

Media de admitere in invatamantul liceal este media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Completare fiselor de inscriere in liceu are loc in intervalul 5-9 iulie, iar repartizarea computerizata se va face in 16 iulie.

Click aici pentru a consulta Ghidul Admiterii pentru liceele din Bucuresti

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca protestele profesorilor vor avea avea succes?

Teste Online

TEST LA MATE

Este un test care mi-a picat la teza . Nimic altceva

mai multe »