calificativ.ro  »  Examene  »  Admitere liceu  »  Afla mai multe despre liceele din Bucuresti

Afla mai multe despre liceele din Bucuresti

calendar_month 18 Iun 2013, 00:00
Elevii care au incheiat clasa a VIII-a sustin in perioada 25 - 27 iunie Evaluarea Nationala, compusa din doua probe scrise, la romana, respectiv matematica.

Emotiile pentru absolventii de gimnaziu nu se incheie odata cu sustinerea probelor. Va urma pentru ei admiterea la liceu.

Care sunt cele mai ravnite licee din Bucuresti? Renumitul Colegiu National "Sfantul Sava" are disponibile pentru doritorii de matematica-informatica 6 clase, dintre care una este bilingv-engleza. La aceasta din urma, media ultimului admis a fost de 9.93. La filologie ultima medie de intrare a fost 9.59.

Specializat pe matematica-informatica este si cunoscutul Colegiu National de Informatica "Tudor Vianu". Sunt disponibile 252 de locuri, iar ultima medie de intrare a fost 9.50.

Specializat pe matematica-informatica este si Colegiul National "Mihai Viteazul". Are 10 clase (280 de locuri), iar ultima medie de intrare aici este 9.57.

Pentru cei care vor sa urmeze specializarea filologie la Colegiul National "Iulia Hasdeu", trebuie sa stie ca ultima medie de intrare este 9.05, iar pentru clasa de bilingv spaniola, ultima medie a fost 6.69, respectiv 9.17 la clasa de bilingv engleza.

Pentru cei care vor sa urmeze filologia la Colegiul National "Spiru Haret", aici este un numar total de 56 de locuri (2 clase), iar ultima medie a fost 9.11.

Iubitorii de engleza pot opta pentru Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", unde sunt trei clase cu specializarea filologie - bilingv engleza (ultima medie de intrare 9.24).

O alta institutie de invatamant liceal, mult ravnita, este Colegiul National "Gheorghe Lazar". Ultima medie de intrare la specializarea filologie este 9.64.

Media de admitere in invatamantul liceal este media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Completare fiselor de inscriere in liceu are loc in intervalul 5-9 iulie, iar repartizarea computerizata se va face in 16 iulie.

Click aici pentru a consulta Ghidul Admiterii pentru liceele din Bucuresti 
Sondaj
Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?