Afla despre procedura de admitere in liceu

Publicat: 26 Iun 2013 00:00

Evaluarea nationala se incheie in data de 29 iunie, cand elevii si parintii vor afla rezultatele. Urmeaza apoi completarea fiselor de inscriere la liceu si, ulterior, repartizarea computerizata, in urma careia candidatii vor astepta cu sufletul la gura daca au intrat la liceul dorit.

Repartizarea computerizata se face ordonand candidatii din judetul respectiv descrescator, dupa medii, astfel incat fiecare candidat sa fie plasat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.

Media de admitere la liceu este egala cu media aritmetica dintre media generala de absolvire a claselor V-VIII si media obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a (pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolventii din perioada 2004-2007 media de la testele nationale, pentru absolventii din 2008 si 2009 media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a).

Cand se ajunge la numele unui candidat se verifica prima optiune a acestuia. Daca mai exista locuri la aceasta optiune este considerat admis aici si, se trece la urmatorul candidat. In caz contrar, se verifica a doua optiune de pe fisa. De precizat este faptul ca optiunea trebuie sa fie valida, adica codul optiunii alese de candidat sa existe.

Candidatul trebuie sa treaca, asadar pe primele locuri, optiunile pe care si le doreste cel mai tare, chiar daca nu crede ca are medie de intrare acolo, nu va fi dezavantajat.

Pentru ca un candidat sa nu ramana nerepartizat este foarte important ca el sa completeze suficiente optiuni. Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste.

Nu exista posibilitatea ca un candidat sa fie declarat nerepartizat, iar la una din optiunile exprimate de el sa fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mica decat el.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Tezele nationale ar trebui: