Admiterea in liceele cu predare in regim bilingv
calendar_month 11 Apr 2011, 00:00
Pentru liceele care organizeaza clase cu predare in regim bilingv a unei limbi moderne, comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti va organiza o proba de verificare a cunostintelor la limba moderna respectiva. Proba se va organiza in perioada mentionata in calendarul admiterii, conform metodologiei.

Evaluarea rezultatelor elevilor la proba mentionata anterior se face cu note. In situatia in care candidatul a obtinut la proba cel putin nota 6, secretariatul scolii la care a fost sustinuta proba de verificare a cunostintelor de limba moderna va trece nota obtinuta de candidat in anexa fisei de inscriere a acestuia, la rubrica „nota obtinuta la proba de limba moderna …”. Se va indica si limba moderna la care s-a sustinut proba. Directorul unitatii de invatamant la care a fost sustinuta proba va confirma, prin semnatura si stampila, corectitudinea notei. Nu se vor face alte modificari ale anexei fisei de inscriere.

In situatia in care candidatul a obtinut la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna o nota mai mica decat 6, se considera ca el nu a promovat proba respectiva, iar secretariatul unitatii de invatamant la care s-a desfasurat proba va elibera anexa fisei de inscriere fara a completa rubrica „nota obtinuta la proba de limba moderna” si fara a modifica in alt mod fisa. in acest caz, candidatul nu va putea fi inscris la clase cu predare in regim bilingv a limbii moderne respective.

Candidatii care au participat la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, indiferent daca au promovat sau nu aceasta proba, isi vor completa fisa de optiuni la scolile generale de provenienta, in perioada prevazuta de calendarul admiterii.

Nu vor putea fi inscrisi la clase cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv decat acei candidati care au sustinut si promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna mentionata anterior. Pentru candidatii care nu indeplinesc conditia de mai sus, nu se iau in considerare optiunile pentru clase cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, inscrise in fisa.

Nota obtinuta la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna nu va fi inclusa
in calculul mediei de admitere.

In cazul in care, pe ultimul loc de la clasele cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, exista candidati cu optiunea exprimata pentru clasa respectiva si care au mediile de admitere, precum si toate mediile egale, va fi declarat admis la clasa bilingva candidatul care a obtinut nota mai mare la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.

Candidatii pot sustine proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru mai multe limbi moderne, in functie de programarea acestor teste de catre inspectoratul scolar.

Candidatii, care au sustinut si promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna si nu au fost repartizati la clase bilingve, vor putea opta, in cadrul liceului la care au fost repartizati, pentru clasele cu predare intensiva a unei limbi moderne, fara a mai sustine alta proba de verificare a cunostin elor de limba.

Daca, dupa repartizarea la clasele cu predare in regim intensiv a unei limbi moderne a candidatilor care au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, mai raman locuri libere, unitatile de invatamant organizeaza o noua proba de verificare a cunostintelor de limba.

Vezi si:
Inscrierea la liceele teoretice si vocationale (cu filiere, profiluri si specializari specifice)



Inscrierea in invatamantul liceal prin repartizare computerizata

Calculul mediei de admitere pentru inscrierea la liceu a promotiilor de pana in 2011

Afla cum sa-ti calculezi media de admitere pentru inscrierea la liceu

Sustinerea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna

Sustinerea probelor de aptitudini pentru inscrierea la liceu

Admitere Liceu 2011: Informatii privind examenul de admitere

Modele de Subiecte Evaluarea Nationala 2010-2011


Sondaj

Consideri ca notele obtinute la tezele unice reflecta valoarea elevilor?