Admiterea computerizata in licee - Afla ce trebuie sa stii!

Publicat: 25 Iun 2013 00:00

Absolventii de clasa a VIII-a sustin in perioada 25 iunie-27 iunie Evaluarea nationala. Ei vor primi rezultatele in data de 29 iunie. Media obtinuta in urma acestui examen va conta la admiterea in liceu.

Citeste si:
Afla mai multe despre liceele din Bucuresti

Dupa terminarea emotiilor cu probele Evaluarii nationale, candidatii vor trebui sa isi completeze fisele de inscriere la liceu in perioada 5-9 iulie, urmand ca repartizarea computerizata sa se faca in data de 16 iulie.

Ce trebuie sa stie elevii si parintii cu privire la completarea fiselor de admitere?

Trebuie sa se tina cont de optiunile pe care viitorul liceean si le doreste cel mai mult. Astfel ca pe primele locuri se vor trece liceele cele mai dorite, chiar daca tu candidatul, nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat.

Trebuie sa inchei cu optiuni mai putin dorite, pe care este necesar sa le enumeri pe fisa, tocmai pentru a fi sigur ca nu ai cum sa ratezi intrarea la liceu.

Nu se completeaza o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite, asta pentru ca cea dintai va fi luata in calcul.

Trebuie sa se tina cont si de mediile de admitere din anii precedenti. Acestea sunt afisate de Ministerul Educatiei. Click aici pentru a vedea situatia din liceele din tara - numarul de locuri, ultima medie de intrare.

Media de admitere in invatamantul liceal este media aritmetica intre media generala la Evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Vezi mai jos Ghidul admiterii computerizate.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?

Teste Online

atmosfera - cls IXa

test la geografie - Atmosfera

mai multe »