calificativ.ro  »  Examene  »  Admitere liceu  »  Admiterea computerizata in licee - Afla ce trebuie sa stii!

Admiterea computerizata in licee - Afla ce trebuie sa stii!

calendar_month 25 Iun 2013, 00:00
Absolventii de clasa a VIII-a sustin in perioada 25 iunie-27 iunie Evaluarea nationala. Ei vor primi rezultatele in data de 29 iunie. Media obtinuta in urma acestui examen va conta la admiterea in liceu.

Citeste si:
Afla mai multe despre liceele din Bucuresti

Dupa terminarea emotiilor cu probele Evaluarii nationale, candidatii vor trebui sa isi completeze fisele de inscriere la liceu in perioada 5-9 iulie, urmand ca repartizarea computerizata sa se faca in data de 16 iulie.

Ce trebuie sa stie elevii si parintii cu privire la completarea fiselor de admitere?

Trebuie sa se tina cont de optiunile pe care viitorul liceean si le doreste cel mai mult. Astfel ca pe primele locuri se vor trece liceele cele mai dorite, chiar daca tu candidatul, nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat.

Trebuie sa inchei cu optiuni mai putin dorite, pe care este necesar sa le enumeri pe fisa, tocmai pentru a fi sigur ca nu ai cum sa ratezi intrarea la liceu.

Nu se completeaza o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite, asta pentru ca cea dintai va fi luata in calcul.

Trebuie sa se tina cont si de mediile de admitere din anii precedenti. Acestea sunt afisate de Ministerul Educatiei. Click aici pentru a vedea situatia din liceele din tara - numarul de locuri, ultima medie de intrare.

Media de admitere in invatamantul liceal este media aritmetica intre media generala la Evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Vezi mai jos Ghidul admiterii computerizate. 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?