Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru romi si a candidatilor pentru invatamantul special
calendar_month 13 Apr 2011, 00:00
Comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti stabilesc, cu avizul Comisiei Nationale de Admitere, si anunta, prin afisare la sediul inspectoratului scolar, pana la data de 15 mai 2011, unitatile de invatamant, specializarile si numarul de locuri alocate pentru candidatii romi, pe baza masurilor afirmative, promovate in contextul Strategiei guvernamentale privind imbunatatirea situatiei romilor.

Numarul de locuri anuntat nu mai poate fi modificat dupa data de 15 mai 2011. Informatiile mentionate se transmit Comisiei Nationale de Admitere, la Directia Generala invatamant in Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si Partenerii Sociali.

Locurile speciale pentru candidatii romi se vor aloca peste numarul de locuri acordat prin planul de scolarizare, in limita a 1-2 locuri suplimentare la clasa.

Cererile pentru inscrierea pe locurile speciale pentru romi se primesc, la comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, pana la data de 1 iulie 2011, ora 16. Orice cerere depusa dupa aceasta data nu mai este luata in considerare.

Candidatii din etnia romilor care concureaza pentru ocuparea locurilor alocate distinct pentru acestia trebuie sa prezinte la inscriere, pe langa cererea de inscriere si cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata, o recomandare scrisa din partea presedintelui unei organizatii civice, culturale sau politice a romilor, legal constituita, prin care se atesta apartenenta lor la etnia romilor si nu faptul ca fac parte din respectiva organizatie.

In perioada 4-6 iulie 2011, comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti asigura repartizarea candidatilor romi care au depus cereri pana la data de 1 iulie 2011, pe locurile speciale pentru romi, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in baza optiunilor exprimate de candidati. Repartizarea se face in sedinta publica.

In situatia in care locurile speciale pentru romi nu au fost ocupate, ele vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale, men ionate in metodologie.
Inscrierea si repartizarea candidatilor in clasa a IX-a din unitatile de invatamant special se organizeaza de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, in perioada 7-9 iulie 2011.

Locurile alocate invatamantul liceal special sunt anuntate in brosura de admitere, intr-o lista separata, care va purta mentiunea ca aceste locuri nu participa la repartizarea computerizata. Vor fi precizate in brosura locul si data in care se va face repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, precum si conditiile specifice de inscriere (documente care sa dovedeasca tipul si gradul de deficienta etc.).

Repartizarea pe locurile din unitatile de invatamant special se face in functie de tipul si gradul de deficienta, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere sau de absolvire, dupa caz, si in functie de optiuni.Candidatii cu cerinte educative speciale, care au sustinut Evaluarea Nationala din clasa a VIII- a, pot participa, fara restrictii, la toate etapele admiterii prevazute de prezenta metodologie, atat pentru locurile din invatamantul de masa, cat si pentru cele din invatamantul special.

Candidatii cu cerinte educative speciale, care nu au sustinut Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a si care solicita repartizarea in invatamantul de masa, sunt repartizati, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a gimnaziului, de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, in perioada 26 – 28 iulie 2011, dupa repartizarea celorlalti candidati. In repartizarea acestor candidati, se va tine cont de certificatele de expertiza si orientare scolara si profesionala eliberate de comisia pentru protectia drepturilor copilului.



In cazul candidatilor cu cerinte educative speciale, proveniti din promotii anterioare, prevederile din metodologie se aplica in mod corespunzator, inlocuind sintagma „Evaluarea Nationala” cu sintagma adecvata „examenul de capacitate”/ „testele nationale”/ „tezele cu subiect unic”.

Vezi si:
Admitere Liceu 2011: Informatii privind examenul de admitere

Modele de Subiecte Evaluarea Nationala 2010-2011

Inscrierea in invatamantul liceal prin repartizare computerizata

Calculul mediei de admitere pentru inscrierea la liceu a promotiilor de pana in 2011

Afla cum sa-ti calculezi media de admitere pentru inscrierea la liceu

Repartizarea computerizata si afisarea rezultatelor

Sustinerea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna

Sustinerea probelor de aptitudini pentru inscrierea la liceu

Admiterea in liceele cu predare in regim bilingv

Admiterea in liceele cu predare in limba minoritatilor


Sondaj

Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?