Admitere liceu 2014: algoritmul de repartizare in licee
calendar_month 04 Iul 2014, 00:00
Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare in licee 2014, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee.

1. Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.

Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si litaratura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art. 10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

Pentru candidatii din seriile precedente anului 2010, evaluarea nationala se inlocuieste cu tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 si 2009, respectiv cu testele nationale pentru elevii din seriile 2004-2007.

-media la evaluarea nationala se inlocuieste cu media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu media obtinuta la testele nationale (seria 2004-2007)

-nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale se inlocuieste cu media notelor la proba de limba si literatura romana din cadrul tezelor cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de limba si literatura romana din cadrul testelor nationale (seria 2004-2007)

-nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale se inlocuieste cu media notelor la proba de matematica din cadrul tezelor cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de matematica din cadrul testelor nationale (seria 2004-2007)

-nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale se inlocuieste cu media notelor la proba de limba materna din cadrul tezelor cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de limba materna din cadrul testelor nationale (seria 2004-2007)

Media de admitere este egala cu:

unde:

EN=media obtinuta la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a, (pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolventii din perioada 2004-2007 media de la testele nationale, pentru absolventii din 2008 si 2009 media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a)

ABS=media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

MA=media de admitere.

2. Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere.

Ordinea optiunilor de pe fisa este prin urmare semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni.

Exemplu: se verifica prima optiune a candidatului curent; in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat; altfel se verifica a doua optiune de pe fisa, etc.

Observatie: O optiune este invalida daca: codul optiunii alese de candidat nu exista sau optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.

3. In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.

Situatia poate apare in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.

Se recomanda prin urmare completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca aceasta situatie sa nu apara.

Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste !

Observati ca nu poate exista situatia in care un candidat sa fie declarat nerepartizat iar la una din optiunile exprimate de el sa fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mica decat el.